Sparing u Sesvetama traži potvrdu u Ljubljani

Izbornik Josip Cerovec na kontrolnom sparingu koji je održan na ringu Boksačkog kluba Sesvete mogao je odgledati tek tri borbe. U kategoriji do 54 kg Željana Piteša iz zadarskog Bandoka unatoč problemima zbog krvarenja nosa pokazala je daleko više od Tajane Koščak iz varaždinske Omege.

Nakon sportskog rukovanja Željana Piteša: “Protivnica je stalno išla naprijed i bila je stvarno napadna. Ona zna da sam ja iskusniji borac i za takav ulazak u borbu ja joj skidam kapu. Ja sam se uglavnom kretala i radila svoje. A to je brz ulaz i brz izlaz. U borbi sam naletjela na njezin kroše i to se vidjelo na mom nosu. Nakon toga sam se čuvala i borbu privela kraju u željenom ritmu.

Daleko kraća bila je Tajana Koščak : ” Bilo mi je zaista naporno. Super smo boksala i ja sam iskreno dala sve od sebe i s time sam zadovoljna.”

U kategoriji do 64 kg Marija Petrić iz Sesveta već je na početku prve runde silovitim tempom i preciznim direktima pokazala da je Patricija Zovko iz Kralja Tomislava nedorasla suparnica.

Pobjednica Marija Petrić : “Mislila sam da će ovo ipak duže trajati. Vjerojatno je odlučio i pritisak kojeg sam i ja osjećala. Mogu samo reći da sam se na ringu bolje snašla” .

Patricija Zovko iz Kralja Tomislava u boksu je tek godinu i pol dana. ” Ovo mi mi je bilo dobro i veliko iskustvo. Nisam znala da će mi biti zlo ako nešto pojedem prije meča.”

U trećem meču sparinga vidjelo se dva stila borbe. U kategoriji do 64 kg Maja Šarić iz splitskog Marijana manjak u visini i dužini ruku pokušala je sakriti tempom i traženjem borbe iz blizine. Marija Kosi iz varaždinske Omege pokušavala je forsirati distancu te pojedinačnim udarcima iznenaditi suparnicu.

Ali čujmo i izbornika Josipa Ceroveca:

“U ove tri borbe gledali smo tek prosječnu kvalitetu. Ne mogu reći da sam zadovoljan postojećom formom djevojaka . To ćemo pokušati poboljšati s turnirom u Sloveniji te još jednim ovakvim sparingom ali u Zagrebu. Naše djevojke na žalost nemaju vremena da bi u komadu odradile pripreme koje bi trajale barem 12 dana. Posao , studiranje ne daju previše prostora. Mi smo se oslanjali na klupske trenere i njihov rad s curama.

Cure su u Sesvete došle nakon stanki ili kao početnice koje traže šansu?

Sve te probleme pokušati ćemo premostiti tako što ćemo u Ljubljanu pokušati poslati najbolje. Mi imamo djevojke koje su jako dobre i u pripremi su. Danas ih ovdje nije bilo jer nisu mogle odgoditi obveze na fakultetu.

Da bi se dobila prava slika ipak će se morati pričekati da se u Podčetrteku od 17. do 21. ovog mjeseca održi Slovenija Open . Tada će puno toga biti jasnije.