SP uvijek donese iznenađenje

Nikolina Čačić do 57 kg , Anita Žilić do 64 kg i Antonija Žaja do 75 kg kao prvakinje Hrvatske i odlčno rangirane na Europskom prvenstvu u Italiji,  dobile su šansu da nastupe na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniorke koje će se održati u Mađarskoj. A o curama će se brinuti uz trenere i izbornik Ivan Brnić.

Treneru nikada nije lako kada u nasljeđe dobije pulene s kojima do tada nije radio. Iz tog razloga u HBS-u su donijeli odluku da treneri poput učitelja u osnovnoj školi dobivenu generaciju dovedu do seniorskih voda. Taj put sada prolazi i izbornik Ivan Brnić.

Koliko je lako raditi s boksačima o kojima se zna sve?

Polazna točka nije uzbrdo. Kako godine prolaze tako se i rad nadograđuje. Zajedno s iskustvom od cura se traži da pokažu veće znanje te napredak u tehničko – taktičkom smislu. Sve one znaju da je najteže potvrditi se. Ako ste prošle godine bili najbolji, naravno da je sve to teže ponoviti i obraniti.

Postoji li problem zasićenosti?

Nije problem u curama. Veći je problem u okruženju koji krije zamke i zahtjeve koje donosi život. Uz proces odrastanja, roditelji to najbolje znaju, stiže pubertet, škola, prve ljubavi. To su problemi koje se trebaju prepoznati i naravno riješiti kako boks kao sport ne bi patio. Ohrabruje ipak činjenica da one koje vole raditi ostaju, rade i imaju svoj cilj. Ja kao trener sam tu kako bi im olakšao trening i ulazak na ring.

Širina izbora….

Još uvijek nije kao kod muškaraca. Mi se trudimo da radimo s onim što imamo. Ako u jednom trenutku imam u fokusu 10 cura cilj mi je da sve budu dobre s osvojenim odličjima. U toj se nakani nekad uspije a nekad i ne. To je sport i tu su pravila jasna. Da bi se došlo do nečega na ringu se i suparnika nešto pita.

Što donosi Svjetsko prvenstvo?

Svjetsko prvenstvo uvijek može biti pozornica za pokoje iznenađenje. Sve ovisi o ždrijebu. Ako se uspije uhvatiti val lakših suparnika, može se razmišljati o kvalitetnom uboksavanju te dizanju forme koje donosi i samopouzdanje. Kada se to dogodi i psiha je bolja kada znaš da ti je s druge strane jak protivnik.