SP: Uremović i Filipi danas u ringu

Drugog dana Svjetskog prvenstva u boksu za seniore, koje se do 22. rujna održava u Rusiji, ući će u ring dva naša boksača. Prvi će među konopce poluteškaš Matej Uremović, a nakon njega i najbolji hrvatski teškaš Toni Filipi.

Start na Svjetskom nije bio blistav, nakon poraza Sobjeslavskog, ali bi danas se to moglo promijeniti. Izbornik Pijetraj je u Ekatarinburg doveo vjerojatno najmlađu reprezentaciju na prvenstvu. Dvadesetgodišnjaci, Ferati, Sobjeslavski i Uremović. Dvadesetdvogodišnjak Milun, dvadesettrogodišnjak Filipi i Zeljko sa 24 godine.

Matej Uremović boksa s Francuzem Ntambwe Gaetana, kojeg je lani u polufinalu Prvenstva Europske Unije nokautirao Rumunj Aradoaie. Inače, Prvak Francuske ove je godine na Europskim igrama izgubio od Turčina Malkana, koji je koli ranije pobijedio našeg Damira Plantića.  Uremovićev dvoboj je trteći prve sesije na A ringu.

Što se pak Tonija Filipija tiče, on ide na Litvanca Tamasauskasa Tadasa i to u 12 meču prve sesije na A ringu. Litvanac je na posljednja dva seniorska Europska prvenstva gubio u prvom kolu. u Ukrajini 2017. od Bjelorusa Smiahlikaua, a u Minsku od Britanca Williamsa.

U Ekatarinburgu je stiglo 365 boksača iz 78 zemalja Svijeta. Hrvatska nastupa sa šest boksača, a prvenstvo se po prvi puta boksa u osam novih olimpijskih muških kategorija (52, 57, 63, 69, 75, 81, 91, +91).

Susrete možete pratiti uživo na linkovima:

Preview YouTube video AIBA world boxing championships / Day 2 / ring A

Preview YouTube video AIBA world boxing championships / Day 2 / ring B