SP: Sutra započinju borbe i prvi u ring ulazi Sobjeslavski

Danas su u Ekatarinburgu napravili ždrijeb Svjetskog prvenstva za seniore. U Rusiji, gdje će natjecanje trajati do 22. rujna, stiglo je 365 boksača iz 78 zemalja svijeta.

Od toga je europskih zemalja 36 sa 169 boksača, a Hrvatska je stigla sa 6 natjecatelja.

Usporedbe radi na Europskim igrama u Minsku nastupile su 44 zemlje sa 317 boksača. Doduše tamo je bilo 10 kategorija (49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 i +91), dok je u Rusiji njih 8 (51, 57, 63, 69, 75, 81, 91 i +91),

Što se ždrijeba tiče. Za nas je polovičan. Iako smo očekivali da će Toni Filipi i Marko Milun su nositelji u svojim kategorijama, to je bio samo Milun. Krenimo tako od najteže kategorije u kojoj je 29 boksača. Marko Milun u +91 kg je sedmi nositelj i boksa tek 16. rujna sa Kimbembi Tshikevom iz Konga. Ukoliko ga prođe, slijedeći dan ga čeka susret sa boljim iz dvoboja Amerikanca Torreza i Indijca Satisha.  U kategoriji do 91 kg je 42 boksača, a Toni Filipi prvi susret ima 10, rujna sa Tadasom Tamasauskasom iz Litve. Ukoliko ga prođe, čeka ga osmi nositelj Marokanac Baalla Youness što bi bilo 15.9. U poluteškoj kategoriji ima 59 boksača. Matej Uremović u prvom susretu ide na Francuza Ntambwe Gaetana isti dan kada boksa i Filipi.  U srednjoj je je također 49 boksača. Naš Mladen Sobjeslavski ide na Euri Cedana iz Dominikane i to sutra 9. rujna. U velteru je naš Marko Zeljko i ukupno 51 boksač. Marko boksa 13. rujna sa Francuzom Hambli Wahidom. I posljednji od naših natjecatelja je Ramon Ferati u 57 kg. U kategoriji ih je 51, a Ramon prvi susret boksa 11. rujna s Jordancem Mohammadom Abdelazizom Alwadijem.

– Mislim da smo svi imali solidan ždrijeb, ali su Milun i Toni po meni kandidati za najsjajniju medalju. Tako da za njih ždrijeb nije toliko presudan, dok za ostale mislim da je svaka pobjeda velika stvar.- dao je svoje mišljenje ttrener reprezentacije Kristijan Hodak. Izbornik Leonard Pijetraj kaže:

– Teško da je moglo puno bolje od ovoga. Znat ćemo nakon prvog kola kakav je ždrijeb.

Trener Tomo Kadić bio je suzdržan u procjenama:
– U kategoriji 91 kg mogu reći da sam zadovoljan sa ždrijebom. Ovdje nema lošeg protivnika. Ždrijeb je ispao super obzirom da nismo bili nositelji u toj kategoriji. Imamo dva meča da se pripermimo za velike pobjede do medalja. Iako, ni ova dva meča neće biti lagana. Sva svjetska elita u 91 kg se nalazi ovdje i svi su izrazito opasni.