SP: Sep slavio uvjerljivo, Hrgović protiv Bugarina

sepHrvatska ima dvojicu u osmini finala Svjetskog boksačkog prvenstva u Dohi! Nakon superteškaša Filipa Hrgovića, koji je svoju poziciju među 16 najboljih na svijetu izborio statusom nositelja, isto je postigao i poluteškaš Hrvoje Sep.

U 1. kolu natjecanja u Ali Bin Hamad Al Attiya Areni, Bombarder iz Vrbanje bodovno je pobijedio (30:27, 30:27, 29:28) Kolumbijca Juana Carrilla Palacija. Svoju je dominaciju hrvatski reprezentativac okrunio nokdaunom u trećoj rundi, te tako izborio dvoboj osmine finala u petak navečer protiv Australca Aarona Spagnola.
– Imao sam dobar plan i taktički sam dobro ušao u meč. Kontrolirao sam dvoboj, nisam primao udarce, a pogađao sam suparnika u serijama. Nisam išao punim gasom, jer ovaj turnir dugo traje i treba čuvati snagu. U sljedećem kolu čeka me Australac, pristup će biti isti, bitna je samo pobjeda – rekao je 29-godišnji boksač zagrebačkog BK Leonardo.
Glavni trener hrvatske reprezentacije Leonard Pijetraj očekivao je ovakav rasplet uvodne Sepove borbe, ali smatra da je bilo prostora i za uvjerljiviju pobjedu.
– Sep je dobro boksao. Mislim da je bilo šanse i za prekid, no pobjeda nije bila upitna. Važno je od prve runde nametnuti svoj ritam i dominaciju. Ipak, u sljedećim mečevima treba jurišati punom snagom – rekao je Pijetraj kojem su uz ring pomagali Dalibor Čibarić i Hasan Yousef.
Svoga je suparnika u osmini finala saznao i europski prvak u superteškoj kategoriji Filip Hrgović. Boksat će protiv Bugarina Petra Belberova, brončanog s nedavnog Europskog prvenstva u Samokovu, koji je u 1. kolu bodovno bio bolji od Paula Nigela iz Trinidada i Tobaga.
U četvrtak se natjecanje na Svjetskom prvenstvu u Dohi nastavlja osminom finala u pet kategorija, a u petak navečer u ring ulaze oba hrvatska reprezentativca. Podsjetimo, i Filipu i Hrvoju za osvajanje najmanje brončane medalje trebaju još barem dvije pobjede.