SP: Mlađi seniori stigli u Mađarsku

Hrvatska boksačka reprezentacija mlađih seniora i seniorki, stigla je u Budimpeštu, gdje će ostati do 1. rujna na Svjetskom prvenstvu. Nakon kvalifikacija u Mađarsku je stiglo troje muških boksača i samo dvije žene, jer se jedna od natjecateljica ozljedila u pripremnom periodu.

Tri mušketira Noa Ježek (69 kg), Gabrijel Veočić (75 kg) i Josip Biletić (+91 kg) imaju težak posao. Iako se radi o iznimno kvalitetnim natjecateljima te dijelom i osvajačima europskih medalja, na njima je težak teret nadmašiti mušku postavu iz 2014. godine, kada su se Luka Plantić, Luka Prtenjača i Toni Filipi okitili naslovima viceprvaka svijeta u Sofiji. Ipak vjerujemo da ukoliko današnji ždrijeb, koji je u 17.30 sati, bude solidan, da možemo očekivati puno od njih. Što se djevojaka tiče, Lijepu našu predstavljaju Nikolina Čačić (57 kg) i Antonija Žilić (64 kg). Vjerujemo da će se one u Hrvatsku vratiti s nekoliko pobjeda. Uz natjecatelje su u Mađarskoj Izbornik Pero Veočić te treneri Kristian Tepeš i Nikola Švalj. Vjerujemo da će oni isto biti zadovoljni na povratku iz Mađarske. Inače, u Budimpešti je 277 boksača i 167 boksačica, koji su svi svoja mjesta odradili kroz kvalifikacija, kontinentalna prvenstva. A tko će biti okrunjen svjetskim naslovom, znat će se nakon finala, koje je na rasporedu 31. kolovoza.