SP: Ježek prvi u ringu

Hrvatski reprezentativci saznali su svoje protivnike na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore, koje se do početka rujna boksa u Mađarskoj. Od petero hrvatskih predstavnika, prvi u ring i to danas će Noa Ježek u srednjoj kategoriji. Noa u prvom kolu boksa sa Mazida Muhhamadom iz Ugande, inače brončanim s prvenstva Afrike. Ukoliko ga prođe, očekuje ga Agrentinac Arregui.

Druga dva naša predstavnika Gabrijel Veočić i Josip Biletić boksaju s domaćinima Mađarima. Gabrijel boksa 23.8. u četvrtak sa Davidom Koczianom, a ukoliko ga prođe, čeka ga Rus Danil Teterev viceprvak Europe. Vjerujemo da sa domaćinom neće biti problem, jer ga je Veočić dobio prije dva tjedna u Mađarskoj na finalu međunarodnog turnira. Superteškašu Biletiću predstoji  u petak Mađar Feher. A ukoliko ga brončani europljanin prođe, ide na boljeg iz dvoboja Kazahstan i SAD.

Što se djevojaka tiče, Nikolina Čačić (57 kg) u petak boksa sa Ukrajinkom Roidonovom, sedmoplasiranom s posljednjeg europskog prvenstva. Ukoliko ju pobijedi, čeka ju pobjednica između Kazahstanke, Tajlanđanke i Irkinje. Antonija Žilić (64 kg) pak odmah juriša na Ruskinju Maluuganovu.treću sa Europskog prvenstva.

U Budimpešti  je danas prvi dan natjecanja na kojem  je 277 boksača i 167 boksačica, a mečeve možete pratiti na slijedećim linkovima:

RING A

RING B