Solidan ždrijeb u Egeru

Hrvatska mlađe seniorska i juniorska reprezentacija nastupit će ovog tjedna na jakom međunarodnom boksačkom turniru u Mađarskoj. U Eger je stiglo čak 251 boksač iz 23 zemlje sa 5 kontinenata. Među viđenijima tu su Indija Amerika, Kazakhstan, Thailand, Kanada itd.

Hrvatske boje kod juniora branit će Alen Ahmetović u 63 kg i Jura Kunić u +80 kg. Kod mlađih seniora u turniru imat ćemo Nou Ježeka u 75 kg, Petra Leskura u 81 kg i Antu Brkića u +91 kg. Prati ih trener Mario Preskar.

Prvi u ring ići će danas Noa Ježek, koji boksa sa Poljakom Guzniczakom. Ukoljiko ga prođe, čeka ga bolji iz duela Mađara. Sutra će i ostali u ring. Tako junior Alen Ahmetović boksa protiv domaćina Enriko Varga, nakon čega pobjednik ide na boljega iz dvoboja Mađarske i Indije. Mlađi senior Petar Leskur boksa sa Francuzom Monny Raphaelom, nakon čega se ide na pobjednika Mađarske i Njemačke. Ante Babić u +91 boksa za polufinale sa Mađarom Kristijanom Kovacsom. A posljednji, u petak će u ring Jura Kunić sa Indijcem Vishalom Guptom.