Solidan ždrijeb na kvalifikacijama u Londonu

Usprkos svjetskoj pandemiji corona virusa, europski boksači će idućih dva tjedna u Londonu odraditi kontinentalne  kvalifikacije za Olimpijske igre. Među ostalima, hrvatskih osam natjecatelja danas je dobilo svoj ždrijeb.

Krenimo redom, od djevojaka.

Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kg je jedna od 23 boksačice, a kvote hvata njih 6. Najmlađa hrvatska natjecateljica prvo kolo je slobodna, a onda ide na  Amandu Millere iz Latvije u 1/16 finalu. Latvijka je lani na Svjetskom prvenstvu ostvarila jednu pobjedu i zapela u 1/16 finala.

U lakoj kategoriji (60 kg) uz Mariju Malenicu je još 21 natjecateljica uz 6 kvota. Marija je slobodna u prvom kolu, a onda boksa sa Francuskinjom Maiva Hamadouche, aktualnom viceprvakinjom Europe.

Ivana Habazin u kategoriji do 69 kg je među 17 natjecateljica koje hvataju jednu od 5 kvota. I ona je slobodna prvo kolo nakon čega ide na Francuskinju Emiliu Sonvico koja je lani bila u osmini finala Europskih igara.

Slijede muški. Marko Zeljko u 69 kg je među 31 boksačem hvata jednu od 6 kvota. Marko u prvom kolu ide na Bjelorusa Aliaksandr Radzionaua dvostrukog brončanog Europljanina u mlađim seniorima.

U srednjoj je Mladen Sobjeslavski (75 kg) među 34 boksača za 6 kvota. Prvo kolo je slobodan, a onda ide na Finca Muhhamada Abdilrasoona.

U poluteškoj Luka Plantić (81 kg) među 29 boksača hvata jednu od 6 kvota. Luka u prvom kolu boksa protiv Austrijanca Umara Dzambekova. petog sa prvenstva Europske unije od prije dvije godine.

U teškoj je Toni Filipi (91 kg) među 26 boksača za 4 kvote. Toni u prvom kolu ide na Ukrainca Horskova od kojeg je na Europskom prvenstvu do 22 godine u Targo Jiu izgubio 4:1 u polufinalu.

U superteškoj kategoriji Marka Miluna 20 boksača hvata 4 kvote. Milun je slobodan prvo kolo, a nakon toga ide na boljeg između Frasier Clarka iz Velike Britanije i Talijana Clemente Russoa.