Solidan ždrijeb na juniorskom Kupu nacija

Danas su naši juniorski boksači saznali svoje suparnike na juniorskom Kupu nacija, koji će se do nedjelje boksati u srpskom Vrbasu. Pod paskom novog trenera reprezentacije Ukrajinca Sergeija Vakeryna, vjerujemo da će se naši puleni vratiti s medaljama.

Prvi u ring kreće danas Deni Alagić u kategoriji do 54 kilograma. On boksa sa Slovakom Samuelom Horvathom, te ukoliko prođe, očekuje ga susret sa boljim od Indijca Dikshanta i Mađara Petrimana. U kategoriji do 46 kg, Tomislav Letinić slobodan je prvo kolo, a u drugom boksa sa Mađarom Norbertom Olarijem. Do 70 kilograma, Petar Krešimir Knežević boksa sa Rumunjem Andrei Mustetom, dok je Badža, koji je u Srbiji morao skinuti dva kilograma, u ždrijebu za suparnika u kategoriji do 80 kh dobio Rusa Maksima Kozinova.

Srpski boksački savez pokrenuo je juniorski kup nacija za djevojčice i dječake prije dvije godine i ovo je njihovo treće izdanje. Vrbas je već do sada ugostio nekoliko međunarodnih  ženskih turnira, a ovog vikenda će na ring juniorski prvaci. Vrhunski talenti iz Indije, Kazahstana, SAD-a te ukupno 51 boksačica i 109 boksača godišta  2003. i 2004. iz 20 zemalja svijeta.