SLUŽBENA OBJAVA EUBC-a O EP-u U-22 U POREČU (11.-24. III. 2022.) To će biti najveći boksački događaj u ožujku i HBS ima iskustva kako ga organizirati na najvišoj razini

The upcoming EUBC U22 European Boxing Championships will be the highlight of the month of March

Europska boksačka konfederacija EUBC objavila je da je nadolazeće Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine u Poreču (11. do 24. ožujka) glavni boksački događaj u sljedećem periodu i da Hrvatski boksački savez ima iskustvo da to veliko natjecanje bude organizirano na najvišoj razini.

Potrebno je naglasiti da će EP U-22 u Poreču biti prvo europsko prvenstvo u lani usvojenim novim težinskim kategorijama (ukupno 25 ženskih i muških kategorija, za razliku od lanjskog EP u-22 u Rosetu (Italija) na kojem je bilo 20 ženskih i muških kategorija).

Prenosimo objavu EUBC-a:

“EUBC U22 Europsko prvenstvo u boksu održat će se u Poreču u Hrvatskoj od 11. do 24. ožujka 2022.

Događaj će biti prvo ovogodišnje kontinentalno prvenstvo u boksu koje će slijediti ostala europska prvenstva u svim dobnim skupinama u vrlo zgusnutom kalendaru 2022. godine.

Glavni grad Zagreb bio je domaćin Europskog kadetskog prvenstva 2016. i sada se veliko europsko natjecanja ponovo vraća u Hrvatsku.

Hrvatski boksački savez ima iskustva kao domaćin da veliki događaj kao što je EUBC U-22 Europsko prvenstvo bude organizirano na najvišoj razini.

Na Europskom prvenstvu U-22 pravo nastupa imaju boksačice i boksači rođeni 2000., 2001., 2002. i 2003. godine. Natjecanje će se održati u službenih 12 ženskih i 13 muških težinskih kategorija.

U posljednjem izdanju EUBC Europskog U-22 prvenstva u Roseto degli Abruzziju u Italiji u lipnju 2021. u rasporedu je bilo ukupno 20 težinskih muških i ženskih kategorija.

Zlatne medalje na EP-u u Rosetu 2021. podijeljene su između boksačica i boksača iz Rusije, Italije, Francuske, Engleske, Njemačke, Poljske, Ukrajine, Armenije i Irske.

Na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu 2021. sudjelovao je rekordni broj natjecatelja iz 41 države:  Albanija, Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Engleska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Mađarska, Island, Irska, Izrael, domaćin Italija, Kosovo, Latvija, Litva, Moldavija, Crna Gora, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Rusija, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina i Wales.

Sigurnost svih sudionika, kontinuirani liječnički pregledi, socijalno distanciranje, higijenski pripravci, provjera cjepiva, nošenje maski i sve potrebne zdravstvene kontrole odgovornost su lokalnih organizatora u Hrvatskoj kako bi se rizici od covida-19 tijekom održavanja EUBC U-22 Europskog boksačkog prvenstva sveli na minimum”.

U nastavku službene objave EUBC-a navodi se raspored po danima održavanja Europskog prvenstva U-22 u Poreču, te svi aktualni prvaci s prošlogodišnjeg EP-a U-22 u Rosetu, Italija.

Podsjetimo i da je upravo lani u Rosetu u svečanom dijelu EP-a EUBC nagradio Hrvatski boksački savez kao nacionalni savez s najboljim programima za razvoj i popularizaciju boksa.

The EUBC U22 European Boxing Championships will be held in Porec, Croatia on March 11-24. The event will be the first European Boxing Championships in 2022 but several others will follow it in the busy year to cover all age groups.

Croatia’s capital, the city of Zagreb hosted the 2016 EUBC Schoolboys European Boxing Championships and after a few years of break, a top event returns to the country.

The Croatian Boxing Federation has the experiences to host such a huge event as the EUBC U22 European Boxing Championships at the highest level.

Boxers who were born in 2000, 2001, 2002 and 2003 are eligible to attend in the upcoming EUBC U22 European Boxing Championships. The official 12 women’s divisions and the 13 male weight categories will be held in the first European continental event of the year.

Twenty champions have been crowned in the last edition of the EUBC European U22 Boxing Championships in Roseto degli Abruzzi, Italy on June 2021.

The gold medals have been shared between Russia, Italy, France, England, Germany, Poland, Ukraine, Armenia and Ireland in the championships.

The following record number of 41 nations attended in the 2021 EUBC U22 European Boxing Championships: Albania, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, England, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, host Italy, Kosovo, Latvia, Lithuania, Moldova, Montenegro, Netherlands, Poland, Romania, Russia, Scotland, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine and Wales.

The safety of all participants, the continuous medical checks, the social distancing, the hygienic preparations, the vaccines check, the mask wearing and all of the health controls are the responsibility of the local organizers in Croatia to avoid any new Covid-19 cases during the EUBC U22 European Boxing Championships.

Facts of the event

Name: EUBC U22 European Boxing Championships

Date: March 11-24, 2022

Venue: Porec, Croatia