Škola boksa u Solinu

Dalmatinska turneja Škole boksa Hrvatskog boksačkog saveza, koju promoviraju naši proslavljeni boksači Željko Mavrović i Mario Preskar, nastavila se u Solinu. Tamo im je domaćin bio BK Salona i glavni trener kluba, ujedno i novi Izbornik kadeta HBS-a Tomislav Bašić.

Mavrović i Preskara kao izaslanici Hrvatskog boksačkog saveza, a u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport u obilasku su gradova i mjesta po Hrvatskoj u cilju popularizacije boksačkog sporta. Tako je i u Solinu u Osnovnoj školi don Lovre Katića pred pedesetak učenika viših razreda Mavrović  održao vrlo zanimljivo predavanje, a s Preskarom i pokazao boksačke vještine s čim su solinski školarci bili oduševljeni. Mali Solinjani imali su mnoštvo zanimljivih pitanja kako sportskih tako i onih životnih. Ujedno Gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević u prostorijama gradske uprave primio je naše predstavnike i članove Boksačkog kluba Salona, Tomislava Bašić i Ivana Marijanica. Ninčević je pohvalio promoviranje naše sportske boksačke vještine i sportskog života kod mladih Solinjana, odnosno školaraca viših razreda osnovnih škola, dok je Mavrović prilikom susreta kazao:

– Sama ideja promocije boksa i sportskog života kod mladih je jako pozitivna i obećavajuća. U ovakvom obliku je dobra startna pozicija za početak razvoja strategije Škole boksa u Hrvatskoj. Uz eminentne predstavnike iz svijeta plemenite vještine, to je vrlo motivirajuće za mlađu populaciju, koju treba usmjeravati ka boksu, kao plemenitom sportu. Vjerujem da će proširenje ove akcije polučiti uspjeh i to je početak izgradnje jednog kvalitetnog sistema koji će u budućnosti stvarati vrhunske rezultate.

Cijeli se posjet Solinu pokazao kao pun pogodak suradnje Hrvatskog boksačkog saveza i lokalnog boksačkog kluba.

Nadalje, Mavrović i Preskar susreli su se i sa članom Izvršnog odbora HBS-a Davorom Jurićem, s kojim su dogovarali buduće posjete Splitu, te su nastavili put Makarske, gdje će isućih dana također održati Školu boksa.