Škola boksa u Klisu

Proteklog tjedna naši proslavljeni boksači Željko Mavrović i Mario Preskar održali su Školu boksa Hrvatskog boksačkog saveza u Klisu. Posjet je započeo susretom s članovima Boksačkog kluba Klis ispred kojega ih je primio predsjednik kluba Josip Didović, inače i predsjednik općinskog vijeća Općine Klis.

Mavrović i Preskar održali su predavanje mladim boksačima s kojima je odradio i trening u društvu domaćeg trenera Ivana Babića, Ujedno su posjetili i posljednje počivalište nedavno preminulog boksačkog šampiona i trenera Branka Smodlake gdje su položili vijenac.

Prezentaciju škole boksa napravili su u Osnovnoj školi Petra Kružića u Klisu. Pred stotinjak osnovaca Mavrović je održao vrlo zanimljivo predavanje a oduševljeni učenici su mu postavili mnoštvo zanimljivih pitanja kako sportskih tako i onih životnih. Posjet školskoj djeci se pokazao kao pun pogodak suradnje Hrvatskog boksačkog saveza i lokalnog boksačkog kluba Klis. Predstavnici obje institucije susreli su se i sa županijskim pročelnikom za prosvjetu i sport gospodinom Tomislavom Đonlić kao i načelnikom Općine Klis, Jakovom Vetma te su posjetili i nadaleko poznatu Klišku tvrđavu.