Škola boksa HBS-a u Čakovcu

Učenici I, II i III. OŠ Čakovec jučer su bili na prezentaciji Škole boksa koju su kao voditelji ispred Saveza održali Željko Mavrović i Mario Preskar.Oko 130 djece je prisustvovalo prezentiranju boksačkih vještina te upoznavanju sa boksačkom opremom u dvije osnovne škole u Čakovcu. Uspješnoj organizaciji provođenja projekta su uvelike doprinijeli i predstavnici lokalne zajednice

Učenici I, II i III. OŠ Čakovec jučer su bili na prezentaciji Škole boksa koju su kao voditelji ispred Saveza održali Željko Mavrović i Mario Preskar.Oko 130 djece je prisustvovalo prezentiranju boksačkih vještina te upoznavanju sa boksačkom opremom u dvije osnovne škole u Čakovcu. Uspješnoj organizaciji provođenja projekta su uvelike doprinijeli i predstavnici lokalne zajednice župan Matija Posavec te gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je jučer i osobno prisustvovao cijelom događaju kao i presici koja je bila organizirana za medije.

Želja nam je da se što veći broj djece uključi u neku aktivnost i sport. Nažalost, sve više djece provodi vrijeme uz tehnologiju, stoga je primarni cilj aktivirati ih i potaknuti. Boks je već dobro poznat kao jedan od najboljih sportova za kondicijski trening, što mogu i osobno potvrditi, a ujedno smatram da će biti u korist mladima i njihovom razvoju – kazao je Kovač.

Istog dana poslijepodne, u suradnji sa lokalnim klubom BK Čakovec i njegovim predsjednikom Vanjom Kostel, organiziran je i pokazni trening kao nastavak prezentacije u školi, na kojem je prisustvovalo oko dvadesetak zainteresirane djece i mladih, od kojih su neki, kako doznajemo isti dan postali i novi članovi kluba BK Čakovec.