Sjajni uvjeti na pripremema u Ukrajini

Hrvatska boksačka reprezentacija odlično se snašla na pripremama u Kharkivu, gdje su od prošle srijede. Naša deseteročlana ekspedicija tamo je u sklopu pripremnog kampa za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Poljskoj ovog travnja.

– Smješteni smo u hotelu Mercure. Nakon slijetanja u Kharkiv domaćini su nas dočekali na aerodromu i dovezli nas do hotela, koji je na iznimnom nivou. Što se tiče hrane ,ona je odlična i obroci su prilagođeni sportasima – priča nam Robert Herić, koji je zajedno s trenerima Ilirom Merđom i Boškom Mišićem sa našim boksačima u Ukrajini.

– U sastavu hotela nalazi se teretana koja nam je na raspolaganju od 0-24 i u kojoj odrađujemo dnevno po jedan trening. Poslijepodne imamo zajednicki trening sa reprezentacijama Crne Gore, Bugarske, Ukrajine, Rusije i Moldavije. Izmjenjujemo se na vođenju treninga, pa smo prije par dana imali treninge kojieje vodio trener Bugarske, pa onda treneri Ukrajine i tako dalje. Trening je bio sadržajan, a boksači su radili u parovima sa drugim reprezentacijama raspoređeni po kategorijama. Zagrijavanje,10 rundi, zadataka po 3 min i 3 runde preuzimanja.- nastavlja Herić – Grad Kharkiv je jedan od gradova koji ima najviše boksača na svijetu i boks im je prvi sport. Načim momcima je to jedno prekrasno iskustvo kao i nama trenerima. Jako smo zahvalni Hrvatskom boksackom savezu sta nam je to omogucio.
U Ukrajinu je stiglo sedam naših boksača koj su se javili na poziv sa službenih stranica saveza. Nažalost, par kandidata je otpalo zbog obaveza u školi, ali se nadamo da će ubuduće i više naših šakača otići na ovako kvalitetne pripreme, kao što je to u Kharkivu.
– U nedjelju je bio dan odmora i organizatori su nas počastili sa welnesom sa bazenom, masažom i saunom. – zaključuje Herić.
Koliko čujemo i sparinzi su prošli u redu i bez ozljeda. Naši natjecatelji spariraju redom s medalješima s kontinentalnih natjecanja i međunarodnih turnira.
Boksači u Ukrajini: Alen Ahmetović, Ante Ivan Gregurić, Timi Maslić, Marko Došen, Antonio Grabić, Kristijan Duje Gačina i Josip Čorić.