Sjajna finala na Juniorskom prvenstvu države, imamo 12 novih prvaka Hrvatske

Sjajna finala na Juniorskom prvenstvu države, imamo 12 novih prvaka Hrvatske

U Boksačkom centru Zagreb na Velesajmu završeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore. Nakon tri dana odličnih i žestokih borbi mladih boksača iz 33 kluba iz cijele Hrvatske dobili smo 12 novih juniorskih prvaka države. U otežanim uvjetima treniranja i odvijanja natjecanja, poglavito za mlađe dobne skupine, mladići (rođeni 2005. i 2006. godine) pokazali su zavidnu pripremljenost i na pravi, primjeran  način predstavili se na nacionalnoj sceni. Prvenstvo su organizirali Hrvatski boksački savez i izvršni organizator BK Kralj Tomislav iz Zagreba.

U završnim borbama borili su se mladi boksači iz čak 19 klubova što sve govori o izjednačenosti u juniorskoj konkurenciji u cijeloj Hrvatskoj. Dvije zlatne medalje i srebro ponio je BK Team Predator Rijeka, a dva naslova prvaka idu i u BK Nokaut Zagreb.

Za najboljeg boksača PPH za juniore proglašen je Mauro Kelenc (Team Predator Rijeka, ktg 66 kg).

Najbolji tehničar prvenstva je superteškaš Lovro Pavčec (BK Nokaut Zagreb).

Trofeje su im predali Nenad Ivanković, predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza i Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Foto: Laura Zorko/Kontura

Foto: Laura Zorko/Kontura

Foto: Laura Zorko/Kontura

 

Kategorija 48 kg: U najlakšoj kategoriji jednoglasnom odlukom sudaca prvak Hrvatske postao je Bruno Bačac (Team Predator Rijeka) pobjedom nad Ivanom Mikulićem iz Čakovca. Brončanu medalju osvojio je Matko Stojanović (Titan Gym).

Kategorija 50 kg: Karlo Kuhar (David Koprivnica) prekidom u prvoj rundi osvojio je naslov prvaka Hrvatske. Srebrni je Mario Ćorluka (Gladijator).

Kategorija 52 kg: Maks Kreszinger iz BK Kralj Tomislav do zlata je došao prekidom u prvoj rundi. Srebrnu medalju ponio je Vanje Sikirica iz Borova.

Kategorija 54 kg: Marko Vučković iz Leonarda uvjerljivo je osvojio zlatnu medalju i naslov prvaka prekidom u drugoj rundi protiv Borne Tuka iz Fight Cluba Kovačić Varaždin. Brončane medalje osvojili su Luka Bukvić (Ares Zadar) i Ante Filipović (Metalac Zagreb).

Kategorija 57 kg: U uzbudljivoj i neizvjesnoj borbi, s puno razmjena udaraca, prvak Hrvatske postao je Leon Maloić (Titan Gym Zagreb), a srebrni je Luka Jerković (Coloseum Zagreb). Brončane medalje zasluženo su osvojili Janko Gross (Omega Zagreb) i Leni Stupar (Arena Pula).

Kategorija 60 kg: Prvak Hrvatske uvjerljivo je postao Bartul Jelaska (Nokaut Zagreb) jednoglasnom odlukom sudaca. U trećoj rundi suparnika je dvaput prisilio na brojanje, a srebrni Petar Maltez (Ares Zadar) izdržao je borbu do kraja. Brončanu medalju ponio je Matej Bijelić (Lokomotiva Zagreb).

Kategorija 63 kg: Nokautom i prekidom u prvoj rundi prvak je Ante Milković (Salona Solin). Drugo mjesto i srebro osvojio je Vladimir Sabljić (Grom Split), a bronce su pripale Luki Ravliću (Joker Split) i Josipu Franiću (Marjan Split).

Kategorija 66 kg: U žestokom, bespoštednom meču u kojem su oba boksača uložili maksimum, neizvjesnom od prve do posljednje sekunde, s puno udaraca i razmjena s obje strane,  zlato je podijeljenom odlukom sudaca osvojio Mauro Kelenc (Team Predator Rijeka), a srebro Frane Šare (Ares Zadar). Brončani su David Šestak (Fight Club Kovačić) i Dino Denardis (Optimist)

Kategorija 70 kg: U izjednačenom i dramatičnom meču zasluženo je jednoglasnom odlukom slavio Joud Aboud iz Omege Zagreb protiv borbenog i srčanog Ante Lopca iz Team Predatora Rijeka. Brončane medalje ponijeli su Danijel Dukić (Radnički) i Andrija Bodrožić (Split).

Kategorija 75 kg: Sjajno finale i odlični borci koji se nisu štedjeli odlučili su o prvaku ktg do 75 kg. Suci su pobjednikom i prvakom jednoglasno proglasili Anthonyja Mirkovića (Arena Pula), a srebro i titulu viceprvaka nosi Karlo Radman (Infiniti Split). Brončani su Danijel Merkl (Rijeka) i Roko Vuka (Salona).

Kategorija 80 kg: Zlatnu medalju osvojio je Mateo Pejić (Rijeka) bez borbe u finalu. Mateo Paulinić (Rovinj) je srebrni, a bronce su osvojili Ante Bosančić (Klis) i Ivan Banovac (Salona).

Kategorija +80 kg: Zavidnu klasu i veliku perspektivu u superteškoj kategoriji demonstrirao je novi prvak Lovro Pavčec (Nokaut Zagreb) o kojem će se još puno čuti na boksačkoj sceni. Prekidom u prvoj rundi dominantno je osvojio zlatnu medalju u najizjednačenijoj i najtežoj kategoriji. Srebrnu medalju ponio je Luka Anđelić (Grom Split). Brončani su Elvis Mahmutović (Arena Pula) i Anđelo Pauković (Sveti Krševan Zadar).

Foto:. Laura Zorko/Kontura

Fotografije: Laura Zorko/Kontura

Foto: Laura Zorko/Kontura

Foto: Laura Zorko/Kontura

Foto: Laura Zorko/Kontura

Foto: Laura Zorko/Kontura

 

Foto: Laura Zorko/Kontura

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje