SJAJAN USPJEH MARKA MILUNA NA SPEKTAKLU IBA CHAMPION’S NIGHT U MONTE CARLU Marko Milun dominantno s dva brojanja deklasirao viceprvaka svijeta, Kubanca Fernanda Arzolu Lopeza!

SJAJAN USPJEH MARKA MILUNA NA SPEKTAKLU IBA CHAMPION’S NIGHT U MONTE CARLU Marko Milun dominantno s dva brojanja deklasirao viceprvaka svijeta, Kubanca Fernanda Arzolu Lopeza!

VELIČANSTVENI TRIJUMF MARKA MILUNA U MONTE CARLU – S DVA BROJANJA SVLADAO SVJETSKOG VICEPRVAKA!

Višestruki hrvatski prvak i olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji MARKO MILUN (26, BK Leonardo Zagreb) ostvario je senzacionalnu pobjedu na spektakularnoj IBA Champion’s Night – Monaco Boxing Grand Prixu u Monte Carlu!

Milun je u meču superteške +92 kg kategorije dominantno pobijedio viceprvaka svijeta s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Taškentu, mladog Kubanca Arzolu Lopeza Fernanda Alejandra (20)!

Milunu i hrvatskom boksu već je iskazana čast time što je dobio pozivnicu za spektakl u organizaciji IBA-e i EUBC-a, među elitu svjetskih i olimpijskih prvaka, a trijumf nad aktualnim viceprvakom svijeta bio je senzacija večeri i jedan od najsjajnijih Milunovih uspjeha u karijeri!

Svakako je to najveći Markov trijumf nakon osvajanja brončanih medalja na Europskom prvenstvu 2018. godine i Europskim igrama u Minsku 2019. godine.

Milun je kubanskog aduta u najtežoj kategoriji doveo na rub prekida i razornim kombinacijama dvaput ga prisilio na brojanje u trećoj i četvrtoj rundi.

Treću, četvrtu i petu rundu dobio je s čistih 5:0, za na kraju sigurnu jednoglasnu odluku sudaca, a meč protiv uzdrmanog kubanskog favorita mogao je završiti i prije zadnjeg udarca gonga.

Arzola Lopez dobio je podijeljenom odlukom 3:2 samo prvu rundu, a onda je krenuo Milunov razorni tornado koji je potpuno slomio šokiranog Kubanca!

Milunovu dominaciju protiv aktualnog svjetskog doprvaka potvrđuje bodovanje sudaca – kod dvoje sudaca dobio je u pet rundi prednost 49:44, kod dvoje 49:46, a kod jednog 49:45!

Marko Milun sjajnim je trijumfom zaradio i pobjedničku premiju od 10.000 dolara (poraženom pripada 5.000 USD)!

O snazi Kubanca Arzole Lopeza dovoljno govori što je na Svjetskom prvenstvu u Taškentu svladao četvoricu vrhunskih svjetskih superteškaša, a tek u finalu zaustavio ga je iskusni Uzbekistanac Bakhidar Jalolov.

Važnije od bogate premije je svakako to što je Milun napravio veliki korak prema eliti superteške kategorije i pokazao da se može nositi s najboljima i da je spreman za najveće pothvate.

Sve čestitke Marku i treneru Leonardu Pijetraju s kojima je u Monte Carlu bio i Leonardov PR Slobodan Mufić.

Bravo za pothvat koji će odjeknuti u boksačkom svijetu!

Marko Milun u prvoj reakciji nakon velike večeri u Monte Carlu rekao je:

“Hvala svima na podršci, vjerujem da ću nastaviti pobjeđivati u ovakvom stilu! Ovo mi je možda i najveća pobjeda u karijeri, dobivao sam i prije velike šampione, ali ovo je novi viceprvak svijeta i još Kubanac! Trebao mi je jedan takav uspjeh, jer sljedeća godina je olimpijska i vjerujem da ću nastaviti pobjednički niz i da hrvatska reprezentacija može računati na mene!”

Pobjede na spektaklu u Monte Carlu upisali su i vrhunski talijanski teškaši Azziz Abbes Mouhidine i Salvatore Cavallaro koji su se za mečeve na IBA Champion’s Nightu pripremali u Solinu, u BK Saloni uz našeg olimpijca Luku Plantića.

Još jednu senzaciju u Monte Carlu priredio je i mladi Nizozemac Gradus Kraus (22), doprvak Europe U-22 u poluteškoj kategoriji s EP-a u Poreču 2022., koji je podijeljenom odlukom 3:2 pobijedio dvostrukog olimpijskog pobjednika (Rio 2016. i Tokio 2021.) i svjetskog prvaka Kubanca Arlena Lopeza.

Taj uspjeh mladog Nizozemca nama je utoliko zanimljiviji što je Gradusa Krausa lani, u listopadu 2022. godine, pobijedio naš olimpijac Gabrijel Veočić u polufinalu Silver Belt turnira u Mariboru.

Najnovije vijesti

Pretraživanje