VRHUNSKI USPJEH HRVATSKIH BOKSAČA NA IBA SILVER BELT TURNIRU U MARIBORU! Gabrijel Veočić do zlata trijumfom nad španjolskim Rusom Jalidovom, srebrni Luka Pratljačić finale izgubio zbog posjekotine već u prvoj rundi

Europski prvak U-22, šampion iz Broda Gabrijel Veočić (21) osvojio je zlatnu medalju na turniru IBA-ine svjetske serije Silver Belt u Mariboru!

Luka Pratljačić (BK Osijek) osvojio je srebro u superteškoj kategoriji jer je meč protiv Austrijanca Ahmeda Hagaga morao biti prekinut zbog Lukine ozljede u finišu prve runde, posjekotine zbog koje nije mogao nastaviti meč.

Gabrijel je u finalu poluteške kategorije podijeljenom odlukom 3:2 pobijedio španjolskog Rusa Gazimagoda Jalidova (27), olimpijca iz Tokija i ovogodišnjeg prvaka Mediterana, znatno iskusnijeg boksača, pogotovo što je Veočić u Mariboru tek debitirao u poluteškoj kategoriji do 80 kg!

U teškom, iscrpljujućem meču Veočić nije dozvolio snažnijem Jalidovu da mu nametne blisku borbu s puno razmjena iz klinča, čuvao je distancu i zadavao mu u svom stilu precizne direkte s distance, kretanjem pravodobno izbjegavao opasne nalete španjolskog Rusa i zaustavljao ga u klinču i zasluženo slavio!

Veočić je pobijedio unatoč tome što mu je sudac u ringu dodijelio javnu opomenu u trećoj rundi, navodno zbog guranja glavom!

Bravo za veliki trijumf oca i sina Pera i Gabrijela Veočića u Mariboru, jer nastup na Silver Beltu Gabrijelu je bio prvi izlazak u ring nakon polugodišnje stanke zbog ozljeda leđa i šake.

Oporavio se tijekom ljeta, pripremao se tri tjedna na Kubi i debitirao u višoj, poluteškoj kategoriji do 80 kg u kojoj će se boriti za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024!

Gabrijel Veočić nastavio je impresivni niz nepobjedivosti, posljednji meč izgubio je lani u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Beogradu od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Martineza i nakon toga pobijedio sve redom na Grand Prixu Zagreb 2021, državnim prvenstvima U-22 i seniorskom, Europskom prvenstvu U-22 i sada s tri pobjede trijumfirao u Mariboru!

Na Silver Beltu u Mariboru Veočić je redom svladao Meksikanca Vargasa, Nizozemca Krausea (europskog doprvaka U-22 iz Poreča 2022.) i za kraj u najzahtjevnijem meču odličnog, čvrstog i iskusnog Rusa Jalidova koji nastupa za Španjolsku, prekaljenog borca s mnoštvom teških mečeva iza sebe na najvećoj sceni, a od ove godine nastupa i u profi-boksu!

Zlatnu medalju za trijumf na IBA Silver Beltu u Mariboru dodijelio mu je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, Bono Bošnjak.

Sjajni osječki superteškaš Luka Pratljačić osvojio je srebrnu medalju na IBA Silver Belt turniru u Mariboru!

Luka je u finalu morao predati meč zbog ozljede i posjekotine u korijenu nosa kod oka u finišu prve runde protiv austrijskog Egipćanina Ahmeda Hagaga, a suci su do te ozljede podijeljenom odlukom dali prednost Hagigu!

Luka se u finalu borio protiv sjajnog austrijskog superteškaša, ovogodišnjeg europskog prvaka na EP-u U-22 u Poreču i osvajaču brončane medalje na Europskom seniorskom prvenstvu u Erevanu, prvoj medalji za Austriju nakon gotovo pola stoljeća!

U prvoj rundi Hagag je pokazao sve svoje kvalitete, brzo se kretao i napadao Lukin gard, Pratljačić je čekao trenutak za pravi direkt razornom ljevicom i nakon jednog sudara u finišu runde došlo je do ozljede zbog koje je prekinut meč!

Luka nema razloga žaliti, na Silver Beltu u Mariboru senzacionalno je svladao dvojicu velikih suparnika koji su slovili za velike favorite, bugarskog Kubanca Hernandeza Moreyona i svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana! Obojicu je primorao na brojanje svojom strahovitom ljevicom, zadnjim lijevim direktima!

Luka Pratljačić ove je godine osvojio i broncu na Svjetskim studentskim igrama u Turskoj, a također se vratio u ring nakon višemjesečne stanke zbog oporavka od ozljeda!

Sve čestitke i Luki na vrhunskim borbama na Silver Beltu u Mariboru, kao i njegovom treneru Mateju Matkoviću iz BK Osijek, Pratljačić će očito biti veliki hrvatski adut na najvećim natjecanjima u sljedećim godinama.