Sjajan početak Pevex lige

Veličanstvena priredba odrađena je proteklog vikenda u Splitu, pred ispunjenom dvoranom KK Splita na Gripama. Sjajni susreti, zadovoljna publika i poziv gradskih otaca da boksačka karavana čim prije ponovno dođe u Split, zaključak je premijere Boksačke lige Pevex, umotvorine Predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bone Bošnjaka.

Što se boksačkog dojma tiče, odlična borbena večer u kojoj je publika vidjela sjajnih pet pogođenih parova.

Prvi susret otvorio je Petar Cetinić zagrebačko pojačanje Rijeke. Talentirani Pero rutinerski je odradio susret bez majice, obzirom da je u svojoj katijeri već boksao bez nje u Svjetskoj boksačkoj ligi. Njegova “žrtva” bio je Slovenac Arber Elshani iz Celja. Iako je Arber pokušao ugroziti Cetinića, hrvatski reprezentativac bez ikakvih problema odnio je jednoglasnu pobjedu i premije od 500 eura.

Uslijedio je gradski derbi u srednjoj kategoriji Luke Kordića  (BK Split) i Jasmina Pašagića (BK Joker). U čvrstom i dinamičnom susretu, s velikim brojem udaraca koji su padali na obje strane, pobjedu je, nošen glasnom publikom mahom predstavnika navijačke skupine Torcida, odnio Pašagić.

Nakon još jednog plesnog intermezza Žutki, uslijedio je drugi derbi, ovog puta u poluteškoj kategoriji, Petra Leskura iz Groma i Nikice Radonića iz Splita. Leskur je krenuo od prve sekunde stiskajući Radonića, dok bi Nikica savjetima iz kuta s distance pokušavao probiti dupli dekung suparnika. Nakon tri sjajne runde i prilično izjednačenog duela, podijeljenom odlukom sudaca 3:2 pobjeda je otišla Radoniću.

Drugi poluteškaški susret Mateja Uremovića i Slovenca Kevina Dornika, startao je puknućem arkade Riječanina već tijekom prve runde. Iskusni sudac Ramaj, inače vlasnik 3-AIBA zvijezdice, nije prekinuo susret već je pustio gledateljima užitak još jedne odlične šakačke predstave. Matej je nakon krvave arkade promijenio taktiku i kažnjavao sve greške dečka iz Dežele. I tako obje preostale runde do konačne pobjede 5:0 na bodove.

Šećer za kraj, bila je borba još jednog hrvatskog WSB boksača superteškaša Marijana Brnića. Marijanu se preko puta našao iskusni Elvir Šendro standardni BiH reprezentativac i višestruki prvak Bosne i Hercegovine. Mladići su od prve sekunde jurnuli jedan na drugog i krenuli bespoštedno izvojevati pobjedu. U nizu teških udaraca i jakih razmjena, Elvir je u trenucima u kojim je gubio susret na bodove, pokušao nespretnom okretom izbjeći teške šake Brnića te u tom trenutku izvrće koljeno i uz njegovu bolnu grimasu sudac Mladin odlučuje prekinuti susret zbog ozljede.

Izvrstan početak novog natjecanja našim boksačima omogućio je ponovno ulazak u brojne domove, kroz prijenos uživo na Sportskoj televiziji. Napomenimo kako je HBS u Splitu podijelio i plakete najzaslužnijima. Što se slijedećeg kola tiče, isto je zakazano u Zagrebu 4. travnja s početkom u 20 sati.