SJAJAN NASTUP BK NOKAUTA U AMMANU Naši mladi boksači trenera Yousefa Hasana iznenadili domaćine i sa 7:3 svladali reprezentaciju Jordana

SJAJAN NASTUP BK NOKAUTA U AMMANU Naši mladi boksači trenera Yousefa Hasana iznenadili domaćine i sa 7:3 svladali reprezentaciju Jordana

Izbornik juniorske reprezentacije i trener Yousef Hasan na zajedničke pripreme u Jordan odveo je 12 mladih boksača BK Nokauta u kadetskoj, juniorskoj i kategoriji mlađih seniora i U-22.

Uz trenera Hasana, te Dominika Filetića i dr. Haitham Muhamed Alija naši mladići trenirali su i sparirali s mladim reprezentativcima Jordana, a posljednjeg dana priprema, u nedjelju, 4. listopada naastupili su i u službenom meču protiv jordanske selekcije.

U 10 mečeva protiv reprezentacije Jordana naši mladi boksači postigli su sljedeće rezultate:

1. Bernard Grgić, osvajač brončane medalje na kadetskom EP u Sarajevu, u kategoriji do 60 kg pobijedio je jednoglasnom odlukom 5:0 reprezentativca Jordana Ahmeda Al Hadidija

2. Marsel Lončar izgubio je protiv Jordanca Mathuilija 0:5

3. Andrija Dominković u izjednačenom meču protiv Saifh Esheisha izgubio je podijeljenom odlukom 2:3

JUNIORI

4. Nikola Grgić pobijedio je u kategoriji do 60 kg u odličnom meču Saifha Al Haidha sa 3:2 što je bila svojevrsna senzacija protiv brončanog Jordanca s Prvenstva Azije

5. Lovro Pavčec, brončani na ovogodišnjem juniorskom EP u Tbilisiju, uvjerljivo je, prekidom u trećoj rundi u kategoriji +80 kg pobijedio vrlo dobrog prvaka Jordana Mustafu Al Shaiba

MLAĐI SENIORI

6. Fabijan Tomkić pobijedio je protiv Hamze Baitutija jednoglasnom odlukom 5:0

7. Josip Dominković podijeljenom odlukom 1:4 izgubio je protiv kapetana reprezetancije Jordana Zeida Al Jazzija

8. Matej Hlača pobijedio je u neizvjesnom i uzbudljivom meču Muhameda Al Husseinija sa 3:2

9. Jura Kunić uvjerljivo je pobijedio Yousefa Hamarshesha 5:0

SENIORI U-22

10. Petar Pavčec jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio je Shabana Ramadana Al Baitutija

Naši boksači su odradili odlične mečeve. Jordanci su očekivali barem izjednačen ishod, no morali su priznati da je hrvatska selekcija bila bolja sa 7:3.

Treba izdvojiti novu veliku pobjedu našeg najboljeg juniora Lovre Pavčeca koji je odlično odradio meč i deklasirao jordanskog prvaka u superteškoj kategoriji u sve tri runde, te završio meč prekidom u trećoj rundi!

I mlađi senior Fabijan Tomkić u kategoriji do 67 kg predstavio se u najboljem izdanju i prezentirao odličnu školu boksa trenera Yousefa Hasana.

Sve pohvale zaslužuje i mlađi senior, teškaš do 80 kg Jura Kunić za odličnu tehniku i kretanje kojim je suvereno pobijedio jordanskog suparnika, kao i junior Nikola Grgić koji je na iznenađenje svih svladao jednu od najvećih uzdanica domaćina, jordanskog prvaka i osvajača brončane medalje na Prvenstvu Azije u kategoriji do 60 kg.

Na kraju je sve razveselio Petar Pavčec u kategoriji seniora do 22 godine (do 71 kg) koji je kvalitetnim boksom u sve tri runde bio bolji od vrlo kvalitetnog borca i aktualnog prvaka Jordana.

Članovi Nokauta, kojima su domaćini Jordanci pružili maksimalan, reprezentativni tretman, kući se vraćaju tako sa 7 zlatnih medalja u meču protiv reprezentacije Jordana, što je i potvrda predanog i stručnog rada trenera Yousefa Hasana. 

Treninzi u glavnom jordanskom gradu Ammanu bit će im od višestruke koristi u nastavku karijere, a nakon vrijedne pobjede nad reprezentacijom Jordana naši mladi boksači dobili su nagradno opuštanje i kupanje u Mrtvom moru.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje