Sinj ugostio boksače

Ovog vikenda u Sinju, pred oko tisuću gledatelja, u okviru manifestacije ‘Sinjsko ljeto 2017.’ održana je boksačka revija sa sedam borbi.
Nakon pozdravnih riječi predsjednika HBS Bone Bošnjaka i sinjske gradonačelnice Kristine Križanac, kratko je prezentiran rad s mladim boksačima Sinja, a svoje umijeće pokazao je 11-godišnji Ivan Barać uz pomoć trenera Martina Tadića.

U uvodnoj borbi kadeta do 64 kg splitskih boraca Duje Lipšanovića i Luke Milano rezultat je bio neriješenih. Prva seniorska borba odrađena je između Ivana Vukovića BK Klis i  Sinjanina Marka Baraća. Odlukom sudaca pobjedio je Vuković. Domaći navijači bodrili su Mateja Gaurinu iz BK Sinj koji je pobjedio Marija Radovanija u kategoriji do 64 kg. Zanimljiv meč s puno udaraca viđen je u ogledu Vite Stojčića iz BK Pauk Split i Božidara Milanovića BK Sinj u kategoriji do 81 kg. Jednoglasnom odlukom sudaca pobjedio je Milanović. Splićanin Nikica Radonić član BK Split bio je uvjerljiv protiv Bruna Markovića Ćose u seniorskom ogledu do 81 k, a nerješen ishod u istoj kategoriji bio je između Zadranina Darija Petrića i Sinjanina Stipe Labrovića.
U glavnoj borbi večeri sinjski borac Ivan Filipović Grčić nokautirati je Marka Goretu iz BK Pauk Split.
Organizacija priredbe koju je odradio BK Sinj uz potporu Grada Sinja bila je uistinu na visokoj razini. Suci su bili Martin Tadić i Žarko Mladin, međunardoni AIBA suci. Mjeritelj vremena bio je Eugen Ujević, a liječnik na boksačkoj reviji bio je Andrija Munivrana.
Ovoj sinjskoj boksačkoj priredbi nazočili su brojne osobe iz javnog, političkog i sportskog života, saborski zastupnik Miro Bulj, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, predsjednik HBS Bono Bošnjak, istaknuti boksači Vedran Đipalo i novi hrvatski prvak u teškoj kategoriji Dicanjanac Marko Milun te legendarni hrvatski boksač Željko Mavrović.
– Oduševljen sam viđenim. Posebno me dojmio ambijent i mjesto održavanja borbi. U sportskom smislu, bilo je lijepih trenutaka u ovim mečevima. Iako su ovi borci manje-više na svom početku, mnogi od njih pokazali su dobru kvalitetu. Čestitam organizatorima priredbe. Ovo je pravi pokazatelj kako se u manjim sredinama, na ovakav način, može promovirati hrvatski boks – rekao je Željko Mavrović.
Na kraju revije bučna sinjska publika boksače je pozdravila velikim pljeskom.