Sepov debi u profesionalnom boksu

sep3Točno osam mjeseci nakon završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje je posljednji put nastupio među amaterima, Hrvoje Sep otvara novu stranicu svoje boksačke karijere. U subotu (22. travnja) u ljubljanskoj dvorani Tivoli, 31-godišnji Zagrepčanin slavonskih korijena debitirat će kao profesionalac u dvoboju protiv Milana Petrovića iz Srbije.

– Nije ovo novi početak, nego samo nastavak moga putovanja prema svjetskom vrhu poluteške kategorije. Želim postati svjetski prvak i sve ću podrediti tom cilju. Tako sam odlučio odmah nakon Rija, ali trebalo mi je nekoliko mjeseci da uskladim planove i da se pripremim – izjavio je Hrvoje Sep.

Svoje boksačko umijeće Sep će javnosti predstaviti na priredbi iz serije Final Fight Championship, borilačke promocije koju već godinama uspješno vodi Orsat Zovko i koja će se krajem godine, osim u slobodnoj borbi i kick-boxingu i  posvetiti organizaciji boksačkih mečeva.

Među profesionalce će boksački olimpijac zakoračiti uz trenera i menadžera Leonarda Pijetraja i ostale suradnike s kojima je postigao dosadašnje boksačke uspjehe. Podsjetimo, Sep je dvaput bio brončani na europskim prvenstvima (2011. u Ankari i 2015. u Samokovu), zauzeo je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu 2015. u Dohi, a u njegovoj su riznici i dva naslova pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB).

– Namjera nam je što brže napredovati prema svjetskom vrhu. Mislim da je Hrvoje dovoljno iskusan da već nakon nekoliko profesionalnih mečeva može napasti i neku titulu. Zato ćemo ubuduće tražiti što bolje suparnike, iako to nije baš jednostavno kad je Sep u pitanju. Nekoliko boksača zahvalilo se na ponudi da se bore protiv njega u Ljubljani – rekao je Leonard Pijetraj.

Iskustva iz WSB-a bit će posebno dragocjena u nastavku Sepove karijere, jer 30 mečeva (22-8) od pet rundi u dresu Paris Uniteda i Astana Arlansa od 2010. do 2015. zapravo su bili premosnica između amaterskih i profesionalnih ringova. Međutim, nastup u Ljubljani Hrvoje ne smatra definitivnim oproštajem od olimpijskog boksa.

– Iza mene je 70-ak amaterskih nastupa i vjerujem da unatoč profesionalnim ambicijama ta brojka neće zauvijek ostati nepromijenjena. Olimpijski san i dalje živi u meni i neću odustati od nastupa na Igrama u Tokiju 2020. godine – naglasio je izdanak zagrebačkog BK Leonardo.

Sepov suparnik u Tivoliju trebao je biti Srbin Siniša Kondić koji se, međutim, samo koji dan prije borbe ozlijedio, pa je pozvan njegov sunarodnjak Petrović. Baš kao i Sep, Milan Petrović nema profesionalnog iskustva, ali iza njega je 50-ak amaterskih mečeva.

Kompletna priredba u Ljubljani, uključujući i šest rundi profesionalnog boksa Hrvoja Sepa i Milana Petrovića moći će se pratiti u live streamingu na poveznici gol.dnevnik.hr od 20:00, te od 23:25 na Novoj TV.