SENZACIONALNI TRIJUMF LUKE PRATLJAČIĆA U POLUFINALU SILVER BELT TURNIRA U MARIBORU! Gromoviti Osječanin uzdrmao i svladao svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana, u finalu za zlato protiv Austrijanca Hagaga!

SENZACIONALNI TRIJUMF LUKE PRATLJAČIĆA U POLUFINALU SILVER BELT TURNIRA U MARIBORU! Gromoviti Osječanin uzdrmao i svladao svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana, u finalu za zlato protiv Austrijanca Hagaga!

Osječki superteškaš Luka Pratljačić (26), osvajač bronce na ovogodišnjem Svjetskom studentskom prvenstvu, u polufinalu IBA Silver Belt turnira u Mariboru, ostvario je jednu od najvećih pobjeda u karijeri!

Luka je najtežoj superteškoj kategoriji +92 kg dominantno pobijedio aktualnog doprvaka svijeta, Armenca Davita Chaloyana, srebrnog na SP-u u Beogradu 2021!

Suci su meč bodovali podijeljenom odlukom u korist Luke, premda je stasiti Osječanin, silovitog zadnjeg lijevog direkta, bio apsolutno bolji, pogotovo u prvoj rundi kada je strahovitom serijom načeo, pa onda ubojitom ljevicom uzdrmao jakog Armenca i bacio ga u nokdaun i brojanje, te u trećoj rundi kada su sijevali Lukini gromovi i kada je meč bio na rubu prekida!

Davit Chaloyan uložio je maksimalni napor kako bi uspostavio ravnotežu u ringu, napadao, ali su ga snažni Lukini udarci vraćali unatrag, a Armenac nikako nije imao odgovor za Lukin kontragard i kontre zadnjim lijevim direktom.

Armenca su milimetri dijelili da još koji puta završi u nokdaunu ili nokautu od strahovite Lukine ljevice!

Luka je morao biti uvjerljivo nadmoćniji da bi suci bodovali 3:2 protiv svjetskog doprvaka Armenca!

Prvu rundu suci su za Pratljačića bodovali samo sa 4:1 i tek s po 10:9, premda je Armencu brojano, a moglo je biti brojano i nakon prve Lukine razorne serije!

Pogotovo je Lukina dominacija valjda šokirala neku tkzv. sutkinju sa Šri Lanke koja je sve tri runde u tako čistom meču i čistoj Lukinoj pobjedi bodovala za Armenca, čak i prvu u kojoj je Chaloyan završio u nokdaunu!?

BRAVO LUKA, BRAVO ZA OSJEČKOG DIVA I TRENERA MATEJA MATKOVIĆA!

Veličanstveni uspjeh i finale velikog svjetskog turnira za Luku Pratljačića! Luka je u četvrtfinalu senzacionalno svladao s dva brojanja moćnog Kubanca Hernandeza Moreyona koji nastupa za Bugarsku, a u polufinalu armenskog superteškaša Chaloyana iz svjetskog vrha, doprvaka svijeta!

Uz mariborski ring Luka Pratljačić imao je gromoglasnu podršku svojih Osječana, koji su ga nosili žestokim navijanjem, predvođenih starijim bratom Markom, ovogodišnjim prvakom Hrvatske u teškoj kategoriji i odnedavno trenerom u BK Osijek, a stariji brat pratio ga je i na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Turskoj otkuda su se vratili s brončanom medaljom.

Potporu Luki i treneru Mateju Matkoviću, kao i Gabrijelu i Peri Veočiću, u Mariboru su došli pružiti i predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić.  

U finalu, u subotu 29. listopada 2022. Pratljačić će za zlato boksati protiv vrhunskog Ahmeda Hagaga, Austrijanca egipatskog podrijetla koji sa 22 godine spada u vrh europske superteške kategorije. Austrijski Egipćanin u polufinalu je svladao domaćeg Slovenca Juru Šimunovića. Trener Matej Matković kratko je rekao:

“Austrijanac je vrlo kvalitetan boksač s puno energije, snažan, jako nezgodan, no i mi imamo topove!”

Austrijanac Hagag bio je prvak Europe na EP-u do 22 godine u Poreču u ožujku 2022., a kasnije je osvojio broncu na Europskom seniorskkom prvenstvu u Armeniji. Broncu je osvojio i na juniorskom prvenstvu Europe 2016. godine. Vidjet ćemo kako će on podnijeti Lukine plotune pred kojima su u Mariboru pali bugarski Kubanac i srebrni Armenac!

Bravo za naše boksače Gabrijela Veočića i Luku Pratljačića koji su svaki s po dva trijumfa izborili finale Silver Belta i sjajnim boksom oduševili sve u Mariboru!

Najnovije vijesti

Pretraživanje