Seniorska reprezentacija na turniru “Beogradski pobjednik”

 

 

 

 

 

 

Danas je reprezentacija Hrvatskog boksačkog saveza krenula na tradicionalni međunarodni turnir “Beogradski pobednik”.

 

Turnir duge tradicije ove godine održava se 56. puta po redu. Svrstan je u A kategoriju prema Svjetskoj boksačkoj amaterskoj organizaciji i u posljednjih deset godina proglašavan kao jedan od najbolje organiziranih turnira od strane Svjetske i Europske boksačke organizacije.

Ove godine sudjelovanje je već  najavilo preko 180 boksača iz 16 zemalja, a turnir se održava od 25.-  28.4. u dvorani “Pinki”. Finalni mečevi su na rasporedu 28.4. od 18h.

Od ove godine turnir nosi naziv po prvom pokrovitelju,  obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u povijesti – Branku Pešiću. Ovo je ujedno i prvi Memorijal koji nosi ime po njemu.

Među boksačkim timovima iz Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Njemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela i Koreje, naše snage čine: Križanović Marko 60kg, Jugović Mihael 64kg, Uremović Matej 81kg, Rebolj Zvonimir 91kg te jedna ženska predstavnica Maja Šarić 60kg. Pratnja reprezentaciji su treneri Stjepan Bačurin i Matej Matković.