SASTAV HRVATSKE REPREZENTACIJE ZA GOSTOVANJE U DANSKOJ 10. XII. 2022. Za Hrvatsku će se u danskom Billundu boriti devet boksača i dvije boksačice

SASTAV HRVATSKE REPREZENTACIJE ZA GOSTOVANJE U DANSKOJ 10. XII. 2022. Za Hrvatsku će se u danskom Billundu boriti devet boksača i dvije boksačice

Nakon intenzivne sportske 2022. godine, velikog broja natjecanja i rekordnih uspjeha s 12 osvojenih medalja za hrvatski boks na europskim i svjetskim prvenstvima, posljednji mjesec u godini, prosinac 2022., također će biti vrlo zahtjevan za naše boksačice i boksače.

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu će se od 8. do 11. prosinca 2022. održati tradicionalni međunarodni turnir Grand Prix Zagreb, prije toga i ženski turnir Zagreb Boxing Queen, a slijede reprezentativna gostovanja u Danskoj i potom u Poljskoj.

Olimpijac i osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu 2022. u Armeniji, Luka Plantić u subotu 17. prosinca 2022. u Solinu borit će se za profi-naslov WBC International Silver Belt, a na istoj profi-priredbi u Bilankuši nastupit će i reprezentativac Damir Plantić.

Seniorski izbornik Kristijan Hodak odredio je popis reprezentativaca za meč s Danskom u Billundu 10. prosinca 2022. 

POPIS REPREZENTACIJE ZA MEČ S DANSKOM 10. XII. 2022.:

Fabijan Tomkić  (Nokaut Zagreb) 71 kg (ml. senior)

Nikola Horvat (Leonardo Zagreb) 57 kg

Patrik Licul  (Pula) 60 kg

Ivan Božac (Pula) 63,5 kg

Petar Cetinić (Rijeka) 71 kg

Marijan Vujević (Grom Split) 71 kg

Bruno Filipčić (Omega Zagreb) 75 kg

Petar Leskur (Grom Split) 80 kg

Marko Ramljak (Rijeka) 86 kg

Dea Bolanča (Pit Bull Split) 57 kg

Sara Luzar Smajić (Lokomotiva Zagreb) 60 kg

Izbornik reprezentacije Kristijan Hodak kaže:

“Morali smo rasporediti snage između Grand Prixa Zagreb, gostovanja u Danskoj i Poljskoj, pa u Billund putujemo u pomlađenom sastavu. Sve su to mladi dečki koji su se ove godine borili i u reprezentativnim mečevima s Češkom i Italijom, pa će puni doprinos dati i protiv Danske. Jedini im je imperativ da boksaju s maksimalnim angažmanom i predstave se u najboljem svjetlu protiv Danaca.”

Hrvatsku reprezentaciju u Danskoj u Billundu (gradiću koji je u svijetu najpoznatiji po Lego kockama, pa se tu nalazi i veliki tematski Legoland) vode izbornik Kristijan Hodak i trener Dorian Čalić uz team menadžericu nacionalnih selekcija Nikolinu Jurić.

Reprezentacija u danski Billund putuje iz Zagreba preko Budimpešte u petak, 9. prosinca 2022, a povratak je u nedjelju, 11. XII. 2022.

Domaćini iz Danskog boksačkog saveza najavili su izravni TV-prijenos meča 10. prosinca 2022. na danskoj nacionalnoj televiziji.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje