SASTANAK PREDSJEDNIKA HBS-a BONE BOŠNJAKA I PREDSJEDNIKA BSZŽ-a HRVOJA MARIĆA S PREDSTAVNICIMA SVIH ZADARSKIH KLUBOVA Zadrani jedinstveni da dobiju prvog boksačkog olimpijca u povijesti i zajednički Boksački dom na Višnjiku

SASTANAK PREDSJEDNIKA HBS-a BONE BOŠNJAKA I PREDSJEDNIKA BSZŽ-a HRVOJA MARIĆA S PREDSTAVNICIMA SVIH ZADARSKIH KLUBOVA Zadrani jedinstveni da dobiju prvog boksačkog olimpijca u povijesti i zajednički Boksački dom na Višnjiku

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak u subotu, 20. svibnja 2023. sastao se u Zadru s predstavnicima svih gradskih klubova. Uz predsjednika Bošnjaka na sastanku je bio predsjednik Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvoje Marić, a okupljanje je bilo organizirano u sportskoj dvorani na Višnjiku gdje većina zadarskih klubova održava treninge.

Na sastanku na Višnjiku bili su predstavnici i treneri klubova: BK Rebel (Mario Nikolić i Ivo Vuleta), BK Sveti Donat (Petar Knežević), BK Bandits (Dominik Kisegi, Dino Hodžić), BK Bandog (Robert Modrić), BK Zadar (Davor Dujić), BK Ares (Nikola Marketin), BK Sveti Krševan (Nenad Mitrović).

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i predsjednik BSZŽ-a Hrvoje Marić okupili su predstavnike klubova kako bi se poboljšala međusobna suradnja za boljitak zadarskog boksa i s ciljem podizanja kvalitete i postizanja boljih rezultata svih klubova, a predsjednik BSZŽ-a Marić naveo je kao jedan od glavnih ciljeva da zadarski boks što prije dobije vrhunskog boksača koji će ih ponosno predstavljati na Olimpijskim igrama.

Uz brojne kvalitetne boksače kroz povijest i reprezentativce u svim dobnim kategorijama, Zadar dosad još nije imao olimpijca u ringu, a potencijala u talentiranim mladim boksačima i stručnom radu sigurno ima, što potvrđuje i brojnost mladih Zadrana u boksačkim kklubovima.

Reprezentativac i dvostruki prvak Hrvatske u kategoriji do 71 kg, u seniorima i seniorima U-22, mladi Petar Krešimir Knežević (19) već ove godine kandidirat će nastupom na Europskim igrama u Poljskoj u lipnju koje će biti kvalifikacijske za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Svi predstavnici zadarskih klubova jednoglasno su se složili o potrebi bolje povezanosti i tješnje suradnje kroz zajedničke treninge i sparinge, a predsjednika BSZŽ-a Hrvoje Marić preuzeo je obvezu za koordinaciju i komunikaciju između trenera i klubova.

Svim zadarskim klubovima zajednička je i želja o izgradnji Boksačkog centra na Višnjiku koji bi svim zadarskim boksačima bio zajednički dom i za što već postoje konkretni planovi i potpora Grada Zadra.

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje