Sara Kos osvojila europsku broncu

Hrvatska boksačica Sara Kos (djevojački Beram) osvojila je brončanu medalju na prvom EUBC  European Shadowboxing Challenge, koji se odvijao putem društvenih mreža do 31. svibnja.

Europski Shadowboxing Challenge pokrenut je 11. svibnja novi je  projekt Europske boksačke konfederacije EUBC, koji je nadahnuo cijeli kontinent. Bio je to odgovor je Uprave EUBC-a na pandemiju coronavirusa Covid-19. Izazov je bio u kreiranju video uradaka sa prikazom boksačkih tehnika popularni shadow-boxing koji je sastavni dio boksačkih treninga. Sudionici su mogli prenijeti svoje kratke pojedinačne videozapise na svoje internetske stranice na društvenim mrežama kao što su Facebook i  Instagram s traženim hashtagovima.

Odluke žirija temeljile su se na napadačkoj i obrambenoj tehnici boksača, brzini, broju udaraca, intenzivnosti, broju kombinacija,okoliš i potpuni dojam videa. Žiri je morao pogledati stotine videozapisa posljednjih dana odlučiti pobjednike u pet različitih kategorija: djeca U15, mlađi i mladi U18, seniorke, seniori i veterani +40.

Sara je sa svojim videom osvojila treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji seniorki, dok su ispred nje bile Zlatna Irkinja Kellie Harrington te srebrna Švedkinja Agnes Alexiusson. Interesantno je kako će medalja stići poštom na Hrvatski boksački savez.