Sara Kos dobila medalju

U prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza u Zagrebu, naša sjajna boksačica Sara Kos, primila je svoje brončano odličje, osvojeno tijekom korona lockdowna za sjajan nastup na EUBC European Shadowboxing Challenge. Sara, inače djevojački Beram, (djevojački Beram) osvojila je ovu medalju na prvom ovakvom natjecanju u prikazivanju boksačkih tehnika, koje se odvijalo putem društvenih mreža do 31. svibnja.

U prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza u Zagrebu, naša sjajna boksačica Sara Kos, primila je svoje brončano odličje, osvojeno tijekom korona lockdowna za sjajan nastup na EUBC European Shadowboxing Challenge.

Sara, inače djevojački Beram, (djevojački Beram) osvojila je ovu medalju na prvom ovakvom natjecanju u prikazivanju boksačkih tehnika, koje se odvijalo putem društvenih mreža do 31. svibnja.

Europski Shadowboxing Challenge pokrenut je 11. svibnja i novi je projekt Europske boksačke konfederacije EUBC, koji je nadahnuo cijeli kontinent. Bio je to odgovor Uprave EUBC-a na pandemiju koronavirusa Covid-19. Izazov je bio u kreiranju video uradaka sa prikazom boksačkih tehnika popularni shadowboxing koji je sastavni dio boksačkih treninga. Sudionici su mogli prenijeti svoje kratke pojedinačne videozapise na svoje internetske stranice na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram s traženim hashtagovima.

Odluke žirija temeljile su se na napadačkoj i obrambenoj tehnici boksača, brzini, broju udaraca, intenzivnosti, broju kombinacija, okoliš i potpuni dojam videa. Žiri je morao pogledati stotine videozapisa posljednjih dana odlučiti pobjednike u pet različitih kategorija: djeca U15, mlađi i mladi U18, seniorke, seniori i veterani +40.

Sari je medalju u društvu njenog trenera Kristijana Kosa uručio Glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović, čestitavši joj na povijesnoj prvoj medalji na novom natjecanju Europske  boksačke organizacije. Kos je sa svojim videom osvojila treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji seniorki, dok su ispred nje bile zlatna Irkinja Kellie Harrington te srebrna Šveđanka Agnes Alexiusson.