SARA BERAM ZLATNA, A NIKOLINA ĆAĆIĆ SREBRNA NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU! Zlatna Sara potvrdila dominaciju protiv Nizozemke, a Nikolina se uspješno vratila nakon polugodišnje stanke, Hrvatice ukupno osvojile 9 odličja na Kupu nacija!

SARA BERAM ZLATNA, A NIKOLINA ĆAĆIĆ SREBRNA NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU! Zlatna Sara potvrdila dominaciju protiv Nizozemke, a Nikolina se uspješno vratila nakon polugodišnje stanke, Hrvatice ukupno osvojile 9 odličja na Kupu nacija!

Najbolja hrvatska seniorka, osvajačica bronce na Europskom prvenstvu 2022., Sara Beram (BK Petar Zrinski) u kategoriji do 63 kg osvojila je zlatnu medalju na 12. Kupu nacija u Somboru!

Sara je dominantno u finalu pobijedila Nizozemku Keonu Sim Sam!

Sara je u polufinalu pobijedila predstavnicu Bjelorusije, u četvrtfinalu bez borbe reprezentativku Alžira i odličnu formu potvrdila u borbi za zlato! Naša prvakinja bila je bolja u sve tri runde i Nizozemki nametnula svoj stil borbe, isprobavala promjene garda i uspješno prednjim direktima zaustavljala pokušaje nizozemske boksačice. Četiri suca bodovali su maksimalnu pobjedu za Saru, a prednost Nizozemki dao je samo – nizozemski bodovni sudac.

ČESTITKE SARI NA NOVOM VELIKOM USPJEHU I TREĆOJ ZLATNOJ MEDALJI ZA HRVATSKU NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU!

Sara Beram lani je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Budvi, osvajala ugledne turnire kao što su Beogradski pobjednik i u Mađarskoj, a praktički jedina dva poraza na velikoj sceni (u polufinalu Europskog prvenstva i na Svjetskom prvenstvu) pretrpjela od svjetske i europske prvakinje, Irkinje Sare Amy Broadhurst.

Uz Saru Beram, zlata na Kupu nacija osvojile su i sestre Šteko, kadetkinja Valeria i mlađa seniorka Mariela, sve tri članice BK Petar Zrinski!

Olimpijka i doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić nakon polugodišnje stanke vratila se u ring i osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 54 kg na 12. Kupu nacija u Somboru!

Nikolina je u borbi za zlato izgubila od domaće reprezentativke Srbije Jelene Zekić podijeljenom odlukom sudaca 4:1.

Nikolina je stekla prednost u prvoj rundi, držala na distanci i pogađala domaću boksačicu, a u drugoj presjekao ju je snažni desni kroše nakon kojeg se sudac odlučio za brojanje našoj reprezentativki.

Reprezentativka Srbije nastavila je prijetiti zadnjim krošeom, Nikolina je više nije uspješno mogla držati na odstojanju i suci su druge dvije runde dodijeli domaćoj predstavnici.

Čestitke Nikolini za uspješan povratak nakon oporavka i novo odličje, u polufinalu je u Somboru svladala reprezentativku Mađarske, a u četvrtfinalu bez borbe prošla reprezentativku Alžira!

Naše tri seniorke na 12. Kupu nacija osvojile su tri odličja: Sara Beram zlato, Nikolina Ćaćić srebro i Lea Čevra broncu!

Ukupno su hrvatske reprezentativke osvojile devet medalja na 12. Kupu nacija u Somboru u konkurenciji boksačica iz 14 država: tri zlata, četiri srebra i dvije bronce!

ZLATNE: seniorka Sara Beram, kadetkinja Valeria Šteko i mlađa seniorka Mariela Šteko!

SREBRNE: seniorka Nikolina Ćaćić, kadetkinja Tia Zadravec, juniorke Ana Jukičić i Agata Štajcer!

BRONČANE: seniorka Lea Čevra i juniorka Lana Paljušić!

BRAVO NA NOVOM VELIKOM USPJEHU HRVATSKOG ŽENSKOG BOKSA I SVE ČESTITKE NAŠIM DJEVOJKAMA I IZBORNIKU ŽENSKE REPREZENTACIJE ANTI MATASU!

Najnovije vijesti

Pretraživanje