ROBERT PAULETIĆ – PREDSJEDNIK HRVATSKOG BOKSAČKOG SAVEZA

ROBERT PAULETIĆ predsjednik je Hrvatskog boksačkog saveza, izabran na Izbornoj Skupštini HBS-a održanoj u Zadru, 29. srpnja 2012. godine. Pravorijek i potvrdu njegovog izbora dalo je i nadležno tijelo državne uprave Gradski ured za opću upravu, Rješenjem o upisu Roberta Pauletića kao ovlaštene osobe u Registar Udruga Republike Hrvatske.
Uz Pauletića, inače dugogodišnjeg predsjednika Boksačkog kluba Pit-bull iz Splita, u Izvršnom odboru HBS-a su Ante Vičević, dr. sc. Damir Škaro, Pero Tadić, Hrvoje Balen, Vedran čipalo, Krešo Matini Sršen, Ivan Kolak i Nenad Mitrović.

Robert Pauletić rođen je 10. srpnja 1965. u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Sa 15 i pol godina, u siječnju 1981, postao je najmlađi pobjednik tv «Kviskoteke», kviza koji je u to doba imao višemilijunsku gledanost u cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji. Godine 1986. pobijedio je u nekoliko izlučnih emisija i osvojio drugo mjesto u superfinalu najjačeg ciklusa «Kviskoteke» u kojem su se natjecala ukupno 64 pobjednika iz svih prethodnih sezona.
Godine 1988. odradio je pionirsku ulogu u promicanju okupljanja visokointeligentnih Hrvata, u sklopu Međunarodne udruge superinteligentnih (MENSA). Na njegovu inicijativu, u organizaciji enigmatskog magazina VJESNIKOV KVIZ, uz superviziju tadašnjega operativnog direktora, Engleza Sir Edwarda Vincenta, MENSA je prvi put u povijesti provela testiranje inteligencije na hrvatskom tlu, u Zagrebu, i to s velikim uspjehom. Pristupilo je preko 550 kandidata.
Te godine zaposlio se kao urednik u enigmatskom magazinu KVIZ. Od 1988. do 1991. surađivao je u splitskom tjedniku «Nedjeljna Dalmacija» gdje je objavljivao eseje o raznim društvenim pitanjima.
Studirao je i diplomirao (1990.) na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, čime je stekao zvanje diplomiranog politologa, a polazio je i studij žurnalistike na istom sveučilištu (taj je studij tada trajao dvije godine).
Godine 1991. nekoliko mjeseci radi u news-tabloidu «Slobodni tjednik», i to u doba kad naklada lista raste na blizu 200.000 primjeraka. Objavljuje ratne reportaže i nekoliko tjedana provodi na funkciji glavnog urednika, ali ubrzo odlazi iz lista zbog sukoba uređivačkih koncepcija s vlasnikom lista.
Od 1994. godine neprekidno radi na raznim rukovodećim položajima u struci (izdavaštvu), te je pripremio i uredio nekoliko tisuća novinskih edicija raznih sadržaja u ukupnim višemilijunskim nakladama.
Od 1994. glavni je urednik u tjednom enigmatskom magazinu «Kviskoteka», te u dvotjednom magazinu «50 SKANDI», revijama uvjerljivo najjačeg hrvatskog izdavača enigmatike KARNAK d.o.o.
Od 1986. do 2005. honorarno surađuje sa HTV, osmišljava igre i sastavlja pitalice za kvizove i druge emisije. Od početka emitiranja kviza do 2005. godine najplodniji je autor pitalica za hrvatsku verziju «Milijunaša».
Od 2003. povremeno objavljuje reportaže sa svojih brojnih putovanja u splitskom dnevnom listu «Slobodna Dalmacija», a povremeno objavljuje i u zagrebačkom «Playboyu».
Također je već nekoliko godina direktor u poduzeću SONESTA d.o.o. s maloprodajnim lancem biljnih ljekarni.
Često putuje u daleke krajeve svijeta, a taj je hobi profesionalizirao objavljivanjem knjiga NEPAL U 77 PRIČA (2003.) i BRAZIL U 77 PRIČA (2004.). Obje knjige su bile hitovi na hrvatskom knjižarskom tržištu, te su dospjele na vrhove top-lista najprodavanijih publicističkih izdanja.
U velikoj povratničkoj sezoni tv «Kviskoteke» 2006/07, između 54 najjača hrvatska kviskotekaša ostvaruje pet uzastopnih pobjeda i osvaja titulu šampiona u superfinalu, te tako završava karijeru kviz-natjecatelja.
U travnju 2009. s legendarnim himalajcem Stipom Božićem polazi na himalajsku avanturu, i uspijeva u konačnom cilju, usponu do baznog logora Mount Everesta (5300 m). Najviša točka do koje je dospio na tom putovanju bila je na 5550 metara nadmorske visine (vrh planine Kala Pathar).
U studenom 2009. izišla mu je treća knjiga HIMALAJA U 77 PRIČA, kombinacija osobnih doživljaja s Himalaje i napetih priča iz nevjerojatne penjačke karijere Stipe Božića. I ta knjiga, kao i prethodne dvije, stigla je do drugoga mjesta top-liste najprodavanijih publicističkih izdanja u Hrvatskoj. U travnju 2010. izišlo je već treće izdanje “Himalaje”.
U studenom i prosincu 2009. Pauletić je boravio na Antarktici, te je u sklopu međunarodne ekipe u kojoj je bio i glasoviti antarktički pustolov, Japanac Keizo Funatsu, 7. prosinca 2009. kao prvi čovjek iz Hrvatske stupio nogom na najjužniju točku Zemlje, Južni pol.
Otac je četvero djece. Sinovi se zovu Roko, Franko i Vito, a najmlađ kći Riva. više o Predsjedniku HBS-a možete saznati na http://www.robertpauletic.com