RIJEČANIN LEON BUZIK IZBORIO TREĆI PROLAZAK ZA HRVATSKU U 1/8 FINALA SP-a MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Buzik razorno prekidom svladao Tajvanca Changa, Ante Ivan Gregurić ispao od snažnog Engleza Birchalla

RIJEČANIN LEON BUZIK IZBORIO TREĆI PROLAZAK ZA HRVATSKU U 1/8 FINALA SP-a MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Buzik razorno prekidom svladao Tajvanca Changa, Ante Ivan Gregurić ispao od snažnog Engleza Birchalla

Mladi Riječanin Leon Buzik u 1/16 finala kategorije do 71 kg SP-a mlađih seniora u španjolskoj La Nuciji pobijedio je prekidom u drugoj rundi Tajvanca Yu-Hseina Changa i plasirao se u osminu finala!

Bravo za Leona i trenera Kristijana Hodaka, te naš stručni stožer, jer to je bila treća pobjeda za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu i treći plasman u osminu finala među 16 najboljih!

Leon Buzik dominirao je otpočetka meča protiv nižeg Tajvanca, držao ga na distanci i ispitivao direktima, te prvu rundu dobio uvjerljivo jednoglasno sa 5:0!

U drugoj rundi Leon je krenuo žešće i nakon minute serijom direkata primorao Tajvanca na prvo brojanje!

Ubrzo nakon toga plasirao mu je razorni zadnji aperkat, novu kombinaciju udaraca za brojanje i sudac u ringu opravdano je prekinuo meč!

Leon Buzik bio je ove i prošle godine četvrtfinalist Europskog prvenstva mlađih seniora, a sada će se ponovo boriti za četvrtfinale Svjetskog prvenstva i borbu za medalju!

Prije Buzika osmine finala izborili su Gabriel Debanić (75 kg) i Anthony Mirković (80 kg)!

Mladi reprezentativac iz Leonarda Zagreb, mirni, a u ringu žestoki dečko iz Dubrave Ante Ivan Gregurić u lakoj kategoriji do 60 kg nije se uspio plasirati u 1/8 finala Svjetskog prvenstva!

Izgubio je meč 1/16 finala od vrlo kvalitetnog Engleza Nelsona Birchalla jednoglasnom odlukom sudaca 5:0!

Ante Ivan držao je ravnotežu u prvoj rundi koja je pripala Englezu s minimalnih 3:2. U drugoj su obojica boksača otvorenije ušli u razmjene, Gregurić je napadao iz svog kontragarda, pokušavao uhvatiti Engleza u raskoraku, sijevali su udarci i u jednoj razmjeni u finišu runde Gregurić je neoprezno naletio na kroše Birchella i brojanje što je presudilo rundu jednoglasno u korist Engleza.

U trećoj je pokušao poništiti prednost suparnika, Ante se srčano borio do kraja, tražio prostor za udarce, no čvrsti, stabilni Birchall sačuvao je prednost, opasno kontrirao i pred kraj runde ponovo kaznio neopreznost Gregurića za drugo brojanje.

Anti Ivanu sve čestitke na hrabroj i bespoštednoj borbi, pružio je vrlo dobar meč na Svjetskom prvenstvu, htio je dati maksimum, no protiv u svakom pogledu spremnog i odlični tehnički potkovanog engleskog reprezentativca nije mogao proći u sljedeće kolo.

Hrvatska ima trojicu boksača u osmini finala (Gabriel Debanić, Anthony Mirković i Leon Buzik), dok su Fabijan Tomkić i Ante Ivan Gregurić ispali od favorita za najviše postolje u svojim kategorijama, Kubanca i Engleza.

Riječanin Leon Buzik boksa u 1/8 finala protiv Mađara Leventea Gemesa u nedjelju, 20. studenoga 2022.

U nedjelju, 20. XI. u osmini finala boksa i Lucas Mirković u poluteškoj kategoriji protiv Poljaka Nikodema Kozaka!

Gabriel Debanić u osmini finala SP-a boksa sutra, u subotu, 19. XI. protiv Armenca Alika Hovhannisyana!

Najnovije vijesti

Pretraživanje