REZULTATI MEČEVA PRVOG DANA POJEDINAČNOG PRVENSTVA HRVATSKE ZA SENIORE I SENIORKE U JELKOVCU (25.-28. I. 2024.) Sjajan povratak boksu nakon dugih stanki mladih reprezentativaca Alena Ahmetovića i Filipa Kolara

REZULTATI MEČEVA PRVOG DANA POJEDINAČNOG PRVENSTVA HRVATSKE ZA SENIORE I SENIORKE U JELKOVCU (25.-28. I. 2024.) Sjajan povratak boksu nakon dugih stanki mladih reprezentativaca Alena Ahmetovića i Filipa Kolara

U četvrtak, 25. siječnja 2024. godine u dvorani Osnovne škole Jelkovec u Sesvetama, u kojoj su se do prije nekoliko godina redovito održavala boksačka natjecanja, počelo je 34. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke (finala su u nedjelju, 28. siječnja od 12.00 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji i Sportklub Fight TV-u).

Na seniorskom PPH ukupno je prijavljeno 80 natjecatelja (62 boksača i 18 boksačica) u 10 muških i 7 ženskih težinskih kategorija.

Prvog dana (četvrtak, 25. siječnja) na rasporedu je bilo 14 mečeva boksača – osmine finala i četvrtfinala u šest muških kategorija i dva polufinalna meča u kategoriji do 57 kg.

Najviše prijavljenih boksača je u polusrednjoj kategoriji do 71 kg u kojoj je i najneizvjesnija konkurencija – titulu brani reprezentativac lanjski prvak Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar), a tu su i odlični Marijan Vujević (Grom Split), povratnik u ring Filip Kolar (Thor Bartolovec), Petar Cetinić (Lokomotiva ZG), Mateo Paulinić (Rovinj), a i višestruki prvak Hrvatske Marko Zeljko (Memento Mori) koji nije boksao od prošlogodišnjeg državnog prvenstva na kojem je suvereno osvojio titulu u velter kategoriji do 67 kg.

U mečevima prvog dana u četvrtfinala do 71 kg (petak, 26. I., 13.00 sati) plasirao se bivši reprezentativac Filip Kolar (Thor Bartolovec) koji se vratio u ring nakon dvije i pol godine i u dramatičnoj borbi svladao podijeljenom odlukom 3:2 poznatog suparnika, srčanog Petra Cetinića iz Lokomotive.

Bruno Cikatić (Leonardo), sin legendarnog borca Branka Cikatića, prekidom je pobijedio torcidaša Marija Pavlica, te Marijan Vujević (Grom Split) bez borbe.

U ring se uspješno nakon dvogodišnje stanke vratio i bivši mladi reprezentativac Alen Ahmetović (Nokaut Zagreb) koji je u poluvelter kategoriji do 63,5 kg u žestokom okršaju podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio čvrstog Ninu Marića iz Rovinja.

U polufinale do 63,5 kg sigurno su se plasirali i osigurali medalje Ivan Božac (Pula) i mladi reprezentativac Marin Jelačić (Pauk Split).

Manje uspješan povratak boksu poslije tri godine imao je talentirani teškaš iz Koprivnice Borna Lončarić, osvajač tri europske medalje i nepobjediv u Hrvatskoj u mlađim kategorijama, koji je do 92 kg izgubio od spremnijeg i iskusnijeg Arona Vrnoge Gregorija (Joker Split).

U drugom četvrtfinalu teške kategorije do 92 kg mladi Fran Plazanić (Gladijator ZG) u pravom je trileru do posljednjeg zvuka gonga, s puno preokreta, svladao podijeljenom odlukom 3:2 snažnog Dubrovčanina Jaka Kojakovića.

U četvrtfinalu srednje kategorije do 75 kg mladi reprezentativac Gabriel Debanić (Leona ZG) uvjerljivo je prekidom svladao Marka Došena iz Lokomotive, kao i Valentino Florijanić (Omega Varaždin) Brunu Filipčića iz Omege Zagreb.

U finale kategorije do 57 kg plasirali su se Vide Prkačin (Torcida Split) i Bruno Brestovšek (Leonardo Zagreb). Novi član Torcide Prkačin je u polufinalu jednoglasno pobijedio Karla Richarda Lončara, a Brestovšek isto tako jednoglasno Matka Stojanovića, obojicu iz Gladijatora Zagreb.

Na seniorskom prvenstvu s nestrpljenjem se očekuju mečevi u opakoj konkurenciji u superteškoj kategoriji +92 kg u kojoj će se u subotnjim polufinalima sastati Luka Pratljačić (Osijek) vs. Fran Hodak (Lokomotiva) te prošlogodišnji finalisti Marko Milun (Leonardo) vs. Marijan Brnić (Grom Split).

U poluteškoj kategoriji do 80 kg olimpijac Gabrijel Veočić (Brod) u finalu čeka pobjednika između Antonija Grabića (Leonardo) i nokautera Brune Parata (Split).

U petak, 26. siječnja uzbudljivo će pogotovo biti u cruiser kategoriji do 86 kg u kojoj će se boriti mladi prvak Petar Leskur (Grom Split) vs. Josip Perković (Torcida), Leon Domić (Rovinj) vs. Ivan Rajčić (Torcida), te Dario Petrić (Leonardo) vs. Marko Ramljak (Rijeka), a ždrijeb je u polufinale izravno uvrstio moćnog Nikicu Radonića (Split).

U petak, 26. siječnja nastupit će i olimpijska kandidatkinja Sara Beram u polufinalu do 63 kg protiv domaće Ane Ljulj iz Sesveta.

Mečevi drugog dana 34. PPH za seniore i seniorke, u petak, 26. siiječnja počinju u dvorani OŠ Jelkovec u 13.00 sati, a već prvog dana na tribinama je vladala sjajna atmosfera u kojoj su navijači zdušno podržavali i bodrili svoje favorite u ringu.

Svi mečevi svakoga dana mogu se pratiti u live streamingu na youtube kanalu Croatian Boxing Federation.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje