REZULTATI I POREDAK PRVENSTVA HRVATSKE ZA JUNIORE Bernard Grgić najbolji junior, 10 klubova osvojilo naslove prvaka u 11 kategorija, a samo Salona Solin ima dvojicu

REZULTATI I POREDAK PRVENSTVA HRVATSKE ZA JUNIORE Bernard Grgić najbolji junior, 10 klubova osvojilo naslove prvaka u 11 kategorija, a samo Salona Solin ima dvojicu

U nedjelju, 10. travnja 2022. održane su finalne borbe juniora na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske 2022. za seniore i juniore u Zagrebačkom boksačkom centru.

REZULTATI I UKUPNI POREDAK JUNIORA NA PPH:

REZULTATI FINALE JUNIORI

UKUPNI POREDAK JUNIORI

U juniorskoj konkurenciji nastupilo je 70 najboljih hrvatskih juniora (rođeni 2006. i 2007. godine), a dobili smo novih 11 prvaka u 11 težinskih kategorija. Prvenstvo Hrvatske bilo je i kriterijsko za sastav reprezentacije za predstojeće juniorsko Prvenstvo Europe.

Jedanaest novih prvaka dolazi iz 10 klubova (Posavina Kuna, Team Predator Rijeka, Čakovec, Omega Zagreba, Ronin Križevci, Nokaut Zagreb, Sesvete, Salona Solin, Radnički Sl. Brod i Torcida Split), a samo Solinjani imaju dvojicu juniorskih prvaka – Ante Milković (70 kg) i Karlo Radman (80 kg), uz jedno srebro (Luka Delić 66 kg).

Uspjehu Salone Solin (glavni trener Tomislav Bašić) na Prvenstvu Hrvatske treba dodati dva naslova u seniorskoj kategoriji (Marko Zeljko i Damir Plantić), uz dva seniorska srebra (Luka Plantić i Teo Tolo).

Ronin iz Križevaca uz prvaka Matiju Berenda (60 kg) na Prvenstvu Hrvatske osvojio je dva srebra (Karlo Tokalić 75 kg i Damjan Ćusek 80 kg), te broncu u najtežoj kategoriji +80 kg (Luka Štefoić).

U najtežoj juniorskoj kategoriji +80 kg naslov je uvjerljivo, nokautom u finalu osvojio perspektivni Šime Čerina razornih udaraca iz Torcide Split.

Najboljim boksačem Prvenstva Hrvatske proglašen je zasluženo talentirani mladi reprezentativac Bernard Grgić iz Nokauta Zagreb (63 kg) koji je u finalu sa sigurnih 5:0 svladao Duju Kutlešu iz Rijeke.

Najneizvjesnija borba odvijala se za titulu prvaka u kategoriji do 75 kg u kojoj je Danijel Dukić (Radnički Sl. Brod) podijeljenom odlukom sudaca 3:2 slavio protiv Karla Tokalića (Ronin Križevci).

U svim ostalim mečevima dvojbe za pobjednika nije bilo – ili su završene s čistih 5:0 za nove prvake ili prekidima (Šime Čerina Torcida +80 kg i Bruno Bačac Predator Rijeka 52 kg).

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje