REPREZENTATIVNI MEČ U SOLINU: HRVATSKA – ITALIJA 8-12 Impresivni trijumf Antonija Grabića, pobjeda u trileru Marka Miluna, dominacija Patrika Licula i Noe Ježeka!

U međudržavnom boksačkom meču u Solinu reprezentativci Italije upisali su pobjedu nad Hrvatskom sa 12:8.

Talijani koje je vodio slavni Roberto Cammarelle su u sportskoj dvorani Bilankuši pobijedili u šest od deset mečeva, a Hrvatska je postigla četiri pobjede za osam bodova: Patrik Licul (BK Pula), Noa Ježek (Titan Gym), Antonio Grabić (Leonardo) i Marko Milun (Leonardo).

Bio je to pravi sportski spektakl u kojem se nitko od 10 naših mladih i 10 talijanskih boksača nije štedio.

HRVATSKA – ITALIJA 8:12 (Solin, sportska dvorana Bilankuša, subota 22.X. 2022.)

1. 61,5 kg PATRIK LICUL – GIUSEPPE CANNONICO 2:0 (2-1)

2. 62,5 kg IVAN BOŽAC – DANILO MOSCONI 0:2 (1-2)

3. 65 kg MARIN JELAČIĆ – PAOLO DI LERNIA 0:2 (1-2)

4. 70 kg PETAR K. KNEŽEVIĆ – YOEL ANGELONI 0:2 (prekid u 3. rundi)

5. 72 kg MARIJAN VUJEVIĆ – MANUEL LOMBARDI 0:2 (1-2)

6. 76 kg NOA JEŽEK – REMO SALVATI 2:0 (3-0)

7. 81 kg ANTONIO GRABIĆ – GERLANDO TUMMINIELLO 2:0 (3-0)

8. 86 kg MARKO RAMLJAK – JESUS ACOSTA 0:2 (0-3)

9. 92 kg MATEJ UREMOVIĆ – MATTIA FACCHINI 0:2 (0-3)

10. +92 kg MARKO MILUN – DIEGO LENZI 2:0 (2-1)

(2-0) PATRIK LICUL doveo je Hrvatsku u vodstvo odličnom borbom protiv Talijana Cannonica u kojem je nametnuo inicijativu i beskompromisno tražio pobjedu. Velika i zaslužena pobjeda mladog pulskog pravosudnog policajca, našeg mladog reprezentativca koji je nastupio i na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču.

(2-2) IVAN BOŽAC, drugi mladi Puljanin u kategoriji do 62,5 kg pružio je snažan otpor iskusnijem Talijanu Mosconiju i hrabro se do kraja borio za pobjedu, no pobjeda je zasluženo pripala talijanskom reprezentativcu.

(2-4) MARIN JELAČIĆ iz splitskog Pauka borio se do maksimuma protiv kvalitetnijeg Paola di Lernije, nije posustajao ni kad se našao u nokdaunu, ulazio je u bespoštedne razmjene i izdržao meč do kraja.

(2-6) PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ iz Zadra borio se protiv vršnjaka, također 19-togodišnjeg Yoea Angelonija kojeg s pravom ubrajaju u najveće nade talijanskog i europskog boksa. Vrhunski tehnički školovani Talijan, kubanskog podrijetla, atraktivno je dominirao u svakoj rundi, a u finišu treće zadao je Kneževiću ubitačni aperkat u tijelo nakon kojeg nije mogao odboksati posljednje sekunde meča.

(2-8) MARIJAN VUJEVIĆ, srčani boksač splitskog Groma, bespoštedno se borio i preko granica mogućnosti s Lombardijem, držao ravnotežu, ali Talijan je raznovrsnim kombinacijama u tijelo i glavu stekao zasluženu prednost. Vujević je na borbenost izvukao poraz podijeljenom odlukom.

(4-8) NOA JEŽEK iz Titan Gyma, brončani na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, nakon višemjesečne stanke vratio se u međunarodni ring dominantnom pobjedom protiv Salvatija. Talijan se nije mogao nositi s Ježekovim kontragardom, Noa se odlično kretao i plasirao precizne direkte za sigurnu pobjedu.

(6-8) ANTONIO GRABIĆ, tek 19-togodišnji hrvatski prvak u poluteškoj kategoriji iz BK Leonarda, impresivno je pobijedio Talijana Tumminiella, snažnim kombinacijama uveo ga u velike probleme na rubu prekida. Rušio ga je već nakon minutu i pol, plasirao veliki broj čistih udaraca i svaka čast Talijanu što je dočekao kraj na nogama.

(6-10) MARKO RAMLJAK, mladi Riječanin, reprezentativac na Europskom prvenstvu U-22, u svom je stilu ušao u žestoku borbu s bržim i raznovrsnijim, kompletnijim Talijanom Acostom, platio to i nokdaunom, no nije odustajao, pokušao je i pritisnuti nezgodnog Acostu i izdržao zahtjevni meč do kraja.

(6-12) MATEJ UREMOVIĆ, Riječanin s više iskustva na međunarodnoj sceni, ušao je u otvorenu borbu s fizički moćnim Talijanom Facchinijem i prihvatio silovite razmjene u glavu i tijelo sa snažnijim suparnikom. Uremović je u drugoj udarci primio razornu kombinaciju za brojanje, ali nije odustao ,  istrpio jake udarce, ali i prijetio i vraćao Talijanu koliko je mogao.

(8-12) MARKO MILUN, naš kapetan i dominantni superteškaš, namjerio se na nižeg, ali čvrstog Diega Lenzija, teškom mukom stekao prednost s distance, ali i primao opasne kontre Talijana. Kad se činilo da je Milun prelomio meč u trećoj rundi i primorao Lenzija na brojanje, meč se pretvorio u triler. Milun je neoprezno, neposredno prije gonga, primio strahovit kroše koji ga je izbacio iz ravnoteže i samo ga je završetak meča spasio od težih posljedica. Suci su meč bodovali u korist našeg prvaka koji je ipak imao inicijativu u sve tri runde.

Čestitke boksačima obje reprezentacije na viteškim i borbenim mečevima, kao i svima koji su pomogli u organizaciji velikog sportskog spektakla u Solinu.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i brojni uglednici iz Splita i Dalmacije bili su gosti predsjednika HBS-a Bone Bošnjaka, dopredsjednika generala Mladena Mikolčevića i predsjednika Nadzornog odbora HBS-a Jurice Runtića.

Ugledni gosti uoči početka meča nagrađeni su za potporu hrvatskom boksu posebnim plaketama HBS-a!