REPREZENTATIVCI U ASIZU Izbornik Hodak s kandidatima za SP na pripremama u Olimpijskom boksačkom centru u Italiji

REPREZENTATIVCI U ASIZU Izbornik Hodak s kandidatima za SP na pripremama u Olimpijskom boksačkom centru u Italiji

Najbolji hrvatski boksači, prvaci i kandidati za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Beogradu (24. listopada do 6. studenoga 2021.) pod vodstvom izbornika i trenera seniorske reprezentacije Kristijana Hodaka i Doriana Čalića, otputovali su u talijanski Asiz, u nacionalni olimpijski centar Talijanske boksačke federacije na zajedničke pripreme i sparinge.

Hrvatski reprezentativci u Asizu će se pripremati od 29. rujna do 6. listopada. Uz treninge i međusobne sparinge, naši boksači imat će prilike sparingirati i vježbati s talijanskom reprezentacijom koja se u proširenom sastavu također priprema za Svjetsko prvenstvo u Beogradu, te reprezentativcima Poljske.

Izbornik Hodak u Asiz je poveo sljedeće boksače:

do 60 kg                    Diego Mamić (BK Pula)

67 kg                           Marko Zeljko (BK Salona)
                                   

71 kg                           Petar Cetinić (BK Rijeka)
                                   Filip Kolar (BK Čakovec)

75 kg                          Gabrijel Veočić (BK Brod)
                                  Noa Ježek (BK Titan Gym)

                                 Jasmin Pašagić (Joker Split)

80 kg                         Luka Plantić (BK Salona)

86 kg                         Damir Plantić (BK Salona)

92 kg                          Toni Filipi (BK Gladijator)
                                  Zvonimir Rebolj (BK Osijek)

92 kg +                       Luka Pratljačić (BK Osijek)

Uz izbornika Hodaka i Doriana Čalića s reprezentativcima su treneri Tomislav Bašić (BK Salona) i Matej Matković (BK Osijek).

Iz opravdanih razloga na zajedničke pripreme nije mogao otputovati superteškaš Marko Milun (nakon sparinga u kampu Anthonyja Joshue ima dogovorene sparinge u Portugalu, u teamu Dilliana Whytea koji se priprema za profi-meč protiv Šveđanina Otta Wallina). Naš prvak i olimpijski kandidat Marko Milun sljedeća dva tjedna sparingirat će s engleskim teškašom Whyteom koji se ponovo sprema za pohod na svjetsku profi-titulu.

Pripreme u Asizu morali su otkazati i Matteo Komadina (BK Rijeka), Filip Poturović (BK Nova Gradiška) i Antonio Tkalčić (BK David Koprivnica) spriječeni su obavezama na redovnim poslovima, a Marko Čalić (BK Pula) ozlijedio je arkadu na treningu.

Izbornik Kristijan Hodak kaže:

“Zbog toga ćemo organizirati i kontrolne sparinge po povratku iz Italije na kojima ćemo prvenstveno isprobati Marka Miluna u superteškoj kategoriji protiv Luke Pratljačića, Marka Čalića i Damira Plantića u lakoteškoj kategoriji, te Komadinu i Poturovića u kategoriji do 63, 5 kg. Sparingirat će i Marko Zeljko s Antonijom Tkalčićem u kategoriji do 67 kg, jer ipak je Tkalčić bio uspješan na svim domaćim natjecanjima ove godine za razliku od Zeljka koji dugo nije nastupao.” 

Izbornik Hodak ne sumnja da će pripreme u vrhunskim uvjetima, u olimpijskom boksačkom centru u Asizu uz brojne Talijane (po dva-tri kandidata za reprezentaciju Italije za Svjetsko prvenstvo) i Poljake biti višestruko korisne za naše reprezentativce i da će mu dati jasnu sliku koji će boksači biti u najboljoj formi za sastav reprezentacije za SP u Beogradu krajem listopada.

Najnovije vijesti

Pretraživanje