Reprezentacija otišla na kvalifikacije u London

Hrvatska boksačka reprezentacija krenula je put Londona, gdje će od 12. do 25. ožujka naši šakači pokušati izboriti kvote za olimpijske igre u Japanu. Tri djevojke i četiri mladića, praćeni su sa dva izbornika i tri trenera, za koje je sredstva osigurao Hrvatski boksački savez.

– Očekivanja su uvijek velika, a sada ćemo vidjeti pravo stanje. Mi bi bili sretni da se barem jedan plasira na OI, a šanse… Svatko ih ima pomalo, ali mislim da su kod nas favoriti Toni Filipi, Marko Milun i Luka Plantić, koji sa svojom borbenošću valjda može nešto napraviti. Zeljko i Sobjeslavski imaju malo manje međunarodnog iskustva, ali nije sporno da su kvalitetni boksači. Vidjet ćemo sve nakon ždrijeba – rekao je  Dorian Čalić, izbornik muške boksačke reprezentacije. Izbornik djevojaka Ante Matas se nadovezao – Bit će to velik izazov. Djevojke su spremne i vjerujem u uspjeh.

U Londonu očekuje oko 400 boksača i boksačica iz cijele Europe. A što se našeg tima tiče, on je otišao u slijedećem sastavu:

Muški:
69 kg Marko Zeljko (6 kvota), 75 kg Mladen Sobjeslavski (6 kvota), 81 kg Luka Plantić (6 kvota), 91 kg Toni Filipi (4 kvote) i +91 kg Marko Milun (4 kvote),

Djevojke:

57 kg Nikolina Ćaćić (6 kvota), 60 kg Marija Malenica (6 kvota) i 69 kg Ivana Habazin (5 kvota)

Izbornik muških – Dorijan Čalić

Izbornik žena – Ante Matas

treneri – Leonard Pijetraj, Tomo Kadić i Franjo Kristić