Regionalna liga: Druga pobjeda Sesveta!

Exif_JPEG_420Velikim slavljem okončan  je nastup u prepunoj  sportskoj dvorani OŠ Novi Jelkovec boksačkog kluba Sesvete u drugom kolu regionalne lige. Drugo kolo i druga pobjeda za jedinog hrvatskog predstavnika u ovoj međunarodnoj ligi. Ovog puta “stradao” je protivnik iz Srbije Lazarevac/Metalac.

Započelo je iznenađenjem. Usprkos odličnoj borbi koju je pokazao Ivan Prskalo u 56 kilograma, suci su odlučili na iznenađenje gledatelja pobjedu dati Dušanu Janiću. Odmah uslijedili su brzopotezni uzvrati. Slavlja Sesvećana Prtenjače (60 kg), Gulana(64 kg) i Zeljka (69 kg). Tu treba pohvaliti “hrvatski tenk” Stipana Prtenjaču koji Memedovskom nije dopustio ni sekundu odmora te tehničku poslasticu Marka Zeljka sa Živanovićem. Zasluženo je u srednjoj na bodove slavio Aleksa Marković za Lazarevac/Metalac, da bi prekidima potvrdili pobjedu Plantić i Pratljačić. Damir je u poluteškoj demolirao Čolovića, dok je Luka Pratljačić iz svog kontra gardaznalački na jetru odradio nokaut sa Prokićem. Za kraj gotovo 1000 gledatelja u Sesvetama podigao je na noge meč superteške Ivana Erslana i Milutina Stankovića. Iako je to bio Erslanu drugi boksački susret, uspio je dobro uzdrmati veterana WSB-a i jednog od ponajboljih srpskih superteškaša Stankovića. U velikom “ratu” u tri runde Erslan je nakon sjajnog otvaranja zasluženo dobio  prvu rundu, dok mu je u drugoj Milutin preuzeo inicijativu. Sam finiš i treća runda djelovala je da ide u smjeru odličnog Erslana, ali sa 2:1 suci su odlučili dati pobjedu boksaču Lazarevac/Metalca za konačnih 10:6.

Sesvete su ovom pobjedom neporažene, a u slijedećem kolu, koje ih očekuje 8/9 travnja idu u goste makedonskom Pink Panteru.

SESVETE – LAZAREVAC/METALAC 10:6

56 kg Prskalo Ivan Janić Dušan                                    1:2
60 kg Prtenjača Stipan Memedovski Danijel                     3:0
64 kg Gulan Martin Stanojević Lazar                             2:1
69 kg Zeljko Marko Živanović Nikola                            3:0
75 kg Martinović Dino Marković Aleksa                             1:2
81 kg Plantić Damir Čolović Stefan                                 3:0 RSC-r2
91 kg Pratljačić Luka Prokić Petar                                     3:0 KO r2
+91 kg Erslan Ivan Stanković Milutin                            1:2