RADIĆ I TABAK DOBRO BOKSALE ALI ISPALE SA SP-a

Hrvatske bokačke reprezentativke Nives Radić i Matea Tabak jučer su porazima završile svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini. Ipak, usprkos porazima djevojke su pokazale da im je mjesto u reprezentaciji i da izbornik Ante Matas nije pogriješio u odabiru. Nives Radić u kategoriji do 75 kilograma izgubila je od Francuskinje Guerrier Erike 12:8 (4:2,

Hrvatske bokačke reprezentativke Nives Radić i Matea Tabak jučer su porazima završile svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini.
Ipak, usprkos porazima djevojke su pokazale da im je mjesto u reprezentaciji i da izbornik Ante Matas nije pogriješio u odabiru.

Nives Radić u kategoriji do 75 kilograma izgubila je od Francuskinje Guerrier Erike 12:8 (4:2, 3:0, 3:2, 2:4).
– Nives je mogla je boksati bez ikakvih problema, Marijo Žiger i ja mislimo da nisu baš realno sudili prve dvije runde. Previše su dali bodova Francuskinji, a Nives treba joj još iskustva. Usprkos tome ona se može nositi i pobjediti svaku od njih. – javio je Hrvoje Balen koji zajedno sa Mariom Žigerom u Kini djevojkama sjedi u kutu.
Najmlađ hrvatska natjecateljica 18-godišnja Matea Tabak poražena je od Chun-Chiu Hsueh iz Kineskog Taipea 17:11 (5:3, 5:2, 3:3, 4:3), ali joj usprkos poraza treneri pretskazuju veliku karijeru:
– Malo je bila pod dojmom svjetskog prvenstva što joj svakako nije za zamjeriti. Mlada je i sa malo iskustva, ali veliki potencijal. U ringu je pokazala da kada radi, to izgleda kao da je već odboksala veliki broj jakih turnira. Nema nimalo respekta i jako puno obećava. Vjerujemo da će za nju biti Olimpijske igre u Riu – kazao je Balen i dodao – Dogovorili smo sparinge sa drugim reprezentacijama, tako da nema opuštanja. Cure su u treningu i nakon ovog će se zasigurno vidjeti veliki napredak.