PRVO KOLO 1. HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI NA JARUNU Start sezone obilježio žestoki meč torcidaša Vita Rosse i Rovinjanina Matea Paulinića, BK Brod krenuo s četiri pobjede!

PRVO KOLO 1. HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI NA JARUNU Start sezone obilježio žestoki meč torcidaša Vita Rosse i Rovinjanina Matea Paulinića, BK Brod krenuo s četiri pobjede!

U borilištu na otvorenom Gladijator Open Gymu Jarun održano je prvo kolo 1. Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi.

parovi-1.-kolo-2022-2023 (1)

U jedinstvenom ambijentu sportsko-rekreacijskog parka Jarun na startu nove sezone najpopularnijeg natjecanja između hrvatskih klubova na programu je bilo tridesetak mečeva, a neki su, od toga najviše njih šest u seniorskoj kategoriji, nakon uparivanja i vaganja predani bez borbe.

U konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora (jedan seniorski) viđeni su odlični, borbeni mečevi.

Start Hrvatske boksačke lige obilježio je meč između dvojice predstavnika klubova koji su se u prošloj sezoni do posljednjeg kola borili za titulu prvaka – mlađih seniora Vita Rosse iz prvaka Torcide Split i Matea Paulinića iz BK Rovinj.

U napetom trileru od prve do posljednje minute, u tri žestoke runde i nakon brojnih bespoštednih razmjena udaraca ponovo je slavio torcidaš Vito Rosso (kao i proljetos u posljednjem kolu HBL-a na Gripama kad je Torcida potvrdila naslov). Splićanin je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, a meč se lako mogao okrenuti na stranu Rovinjanina Paulinića pogotovo kad je u drugoj rundi dvaput Rossu prisilio na brojanje.

Srčanog Rossu to nije slomilo (Vito je sin bivšeg nogometnog reprezentativca i igrača Hajduka Giovannija Rosse), nastavio se boriti do maksimuma i primorao Paulinića na javnu opomenu u trećoj rundi, izbjegao nove opasne nalete razornog suparnika i na kraju stekao bodovnu prednost.

To je ostala jedina pobjeda prvaka Torcide, jer su ostala dva predstavnika Ivan Burić i Marin Torlak izgubili u isto tako neizvjesnim i žestokim mečevima bez kalkulacija od Osječanina Leona Frankića, odnosno odličnog Patrika Bilića iz BK Optimista.

Odlične mečeve pružili su i naši juniorski reprezentativci Lucas Mirković (Arena Pula) i Matija Berend (Ronin Križevci), a početničku pobjedu upisao je i najmlađi, treći brat iz pulske boksačke obitelji Mirković, mlađi kadet Marcus Mirković!

Sjajnima su se predstavili i kadet Nino Barić iz Agrama i junior Danijel Đukić iz Radničkog Sl. Brod.

Prošlogodišnji pobjednici HBL/mladi BK Brod pod vodstvom trenera Pere Veočića i Marija Jukičića vraćaju se u Slavonski Brod s ukupno četiri pobjede (Barbara Princip, Petar Roso, Ivan Jukičić i Tomislav Grgić). Ronin iz Križevaca startao je s tri pobjede (Ira Martinac, Antun Lugomer i Matija Berend), kao i Team Predator Rijeka (Edvin Travnjaka, Toma Krmpotić, Chanel Mehmeti) u četiri borbe, dok po dvije pobjede imaju domaćin Gladijator, Thor Bartolovec, Rekord, BK Leona…

Sjajno otvaranje sezone i vrhunska boksačka subota na Jarunu uz sve pohvale organizatorima, svim sudionicima, klubovima i trenerima, pogotovo Tomi Kadiću i njegovim Gladijatorima koji su stvorili jedinstveno borilište u prirodi, u zelenoj jarunskoj oazi!

Pružili su odličan uvod u novu sezonu Hrvatske boksačke lige u neponovljivom ambijentu na Jarunu koji daje posebnu dimenziju boksu i najavu da bi već drugo kolo HBL-a, 1. listopada 2022. na Plitvicama, u sportskom centru Mukinje u organizaciji BK Rovinj, moglo donijeti još više neizvjesnosti i uzbuđenja.

parovi-1.-kolo-2022-2023 (1)

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje