PRVI DAN EUROPSKOG JUNIORSKOG PRVENSTVA U MONTESILVANU Bruno Bačac u osmini finala, podijeljenim odlukama ispali Lucas Mirković, Matija Berend i Šime Čerina, te Danijel Đukić

Prvog dana natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (Italija), u utorak 27. rujna 2022. nastupila su petorica hrvatskih reprezentativaca.

Plasman u osminu finala izborio je Bruno Bačac iz riječkog Team Predatora u kategoriji do 52 kg pobjedom bez borbe protiv Ukrajinca Vidadija Zeinijeva koji se u predviđeno vrijeme nije pojavio u ringu.

Bruno Bačac u osmini finala borit će se protiv Grka Konstantinosa Sarigiannidisa u četvrtak, 29. rujna 2022. za ulazak u četvrtfinale i borbu za medalju.

Lucas Mirković (Arena Pula) u kategoriji do 57 kg na bodove je izgubio izjednačeni meč od Mađara Matea Franka Daniela 4:0.

Mirković je dobio prvu rundu 3:2, drugu izgubio 4:1, borio se srčano i angažirano do kraja, a treću rundu i meč presudila je javna opomena našem reprezentativcu!

Matija Berend (Ronin Križevci) u kategoriji do 60 kg izgubio je prvi meč od Poljaka Mariusza Macieja Marchela podijeljenom odlukom 4:1.

U izjednačenom meču i otvorenim razmjenama presudila je treća runda – prva je bodovana Poljaku 4:1, druga sa 3:2, a u odlučujućoj trećoj rundi četvorica sudaca dala su prednost Poljaku za plasman u osminu finala, premda su u našem kutu očekivali odluku u korist našeg Berenda i njegovu ruku u zraku!

Danijel Đukić (Radnički Sl. Brod) u kategoriji do 75 kg izgubio je meč prvog kola od Turčina Polata Bekara jednoglasnom odlukom 5:0. Suci su sve tri runde zasluženo bodovali u korist snažnog turskog boksača.

Šime Čerina (Torcida Split) u premijernom nastupu na Europskom prvenstvu, u najtežoj kategoriji +80 kg, nesretno je podijeljenom odlukom 3:2 izgubio meč osmine finala od srpskog reprezentativca Srđana Tomića!

Presudila je treća runda koju su nakon velike i neizvjesne borbe suci bodovali 3:2 u korist srpskog boksača, premda je odluka lako mogla otići na stranu našeg reprezentativca!

Čerina je dominantno dobio prvu rundu sa 5:0, Srbin Tomić u drugoj se vratio istovjetnim rezultatom, a u neizvjesnoj i i do kraja otvorenoj završnici suci su treću rundu bodovali 3:2 za Tomića, premda je odluka lako mogla otići na stranu srčanog i borbenog Čerine koji se u torcidaškom duhu borio do maksimuma.

Čestitke svim našim reprezentativcima i njihovim trenerima na srčanim borbama.

Na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (Italija) natječe se 353 najboljih juniorki i juniora iz 32 države u 13 muških i 13 ženskih kategorija (rođeni 2006. i 2007. godine)!

Hrvatsku predstavlja ukupno devet juniora i šest juniorki, a nakon prvog dana u konkurenciji su ostala petorica naših mladih boksača!