PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE U-22 U ZADRU Noa Ježek najbolji boksač PPH u Višnjiku, Gabrijel Veočić osvojio jedanaestu titula državnog prvaka!

PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE U-22 U ZADRU Noa Ježek najbolji boksač PPH u Višnjiku, Gabrijel Veočić osvojio jedanaestu titula državnog prvaka!

finale-u22

u22-top8

U nedjelju, 27. veljače 2022. u zadarskom ŠRC Višnjiku završena su finalne borbe Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore U-22.

Posebnu važnost mečevima za zlato najboljih mladih boksača do 22 godine davalo je to što je Prvenstvo Hrvatsko bilo i kriterijsko za izbor reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo U-22 u Poreču od 11. do 24. ožujka 2022. godine.

Najbolji boksač Prvenstva Hrvatske za seniore U-22 je mladi prvak Noa Ježek iz Titan Gyma u kategoriji do 71 kg. Ježek se ove godine spustio iz kategorije do 75 kg u nižu i superiorno, s tri uvjerljive pobjede u dva dana trijumfirao na Prvenstvu Hrvatske.

U polufinalu je nokautom detronizirao dosadašnjeg prvaka Filipa Kolara, a u finalu sjajnim boksom jednoglasno svladao Zadranina Petra Krešimira Kneževića, reprezentativca i dosadašnjeg prvaka Hrvatske u mlađim seniorima!

Noa Ježek je trijumfom na Prvenstvu Hrvatske osigurao i vizu za nastup na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču! Pehar za najboljeg boksača PPH-a uručio mu je Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza!

Reprezentativac Gabrijel Veočić, naš adut na EP U-22 u Poreču, sigurno je potvrdio zlatnu medalju na PPH u kategoriji do 75 kg pobjedom nad borbenim i upornim Petrom Pavčecom iz Nokauta. Brođaninu Veočiću (21)  ovo je već jedanaesta državna titula u svim dobnim kategorijama.

Vrhunski meč odradili su Petar Leskur iz splitskog Groma i mladi reprezentativac Antonio Grabić iz Leonarda. Splićanin Leskur sjajnom tehničkom izvedbom i odličnim kretanjem nadboksao je Grabića i jednoglasno osvojio zlatnu medalju.

Odličan meč pružili su teškaš Torcide Jan Morović i Kristijan Duje Gaćina iz Gladijatora Zagreb. Srčani i neustrašivi Morović nijednog trenutka nije popuštao u tempu, nije ni Gaćina, a Morović je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Nakon duge stanke zbog ozljede u ring se vratio i talentirani Josip Ćorić (Joker Split) koji je u superteškoj kategoriji +92 kg prekidom svladao Iliju Ćubića iz Lokomotive Zagreb.

U lakoteškoj kategoriji do 86 kg Riječanin Marko Ramljak neumornim je serijama i kombinacijama, hrabrom borbom pobijedio čvrstog i opasnog uadarača Marka Peića iz Titan Gyma.

Novi prvaci Hrvatske postali su i sjajni tehničar Patrik Licul iz Pule, a u kategoriji do 63,5 kg Deni Alagić iz Metalca, te Alen Ahmetović iz Nokauta prekidom u kategoriji do 67 kg.

Najnovije vijesti

Pretraživanje