PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE U-22 Sjajni polufinalni mečevi na Jarunu najavili vrhunska finala i borbe za zlato

REZULTATI 2. DAN

Boks vrhunske kvalitete prezentirali su naši najbolji mladi boksači drugog dana borbi na Prvenstvu Hrvatske za seniore U-22 na Jarunu u borilištu na otvorenom BK Gladijatora. Sve čestitke organizatorima iz BK Gladijatora na prekrasnom natjecanju u prirodnoj oazi na Jarunu!

Žestoki polufinalni mečevi najavili su vrhunska finala, pogotovo u kategorijama do 71 kg i u srednjoj do 75 kg.

Reprezentativac Petar Cetinić iz Rijeke do 71 kg pobijedio je jednoglasnom odlukom srčanog Gaja Rukavinu iz Lokomotive nakon tri runde pune tempa i jakih razmjena udaraca. U drugom polufinalu Filip Kolar iz Čakovca također je jednoglasnom odlukom 5:0 svladao Petra Pavčeca iz Nokauta, a čvrsti i hrabri Pavčec odlično se nosio s Kolarom sve tri runde.

Nedjeljno finale Cetinić – Kolar ponovo će biti vrlo neizvjesno, a radi se i o meču koji će odlučivati o reprezentativcu za Svjetsko prvenstvo u Beogradu. Nedavno na Hrvatskoj boksačkoj ligi bolji je bio Čakovčanin Kolar.

Još jače finale obećava kategorija do 75 kg. Prvak Gabrijel Veočić iz Broda nije imalo nimalo jednostavan posao protiv borbenog i neustrašivog torcidaša Jasmina Pašagića iz Splita. Pobijedio je jednoglasnom odlukom, a u drugoj rundi prisilio i Pašagića na brojanje.

U drugom polufinalu do 75 kg odlično pripremljeni Noa Ježek iz Titan Gyma dominirao je u sve tri runde protiv Josipa Lovrića iz Marjana (dva brojanja) i prema formi obojice, Veočića i Ježeka, slijedi vrhunsko finale koje također može odlučivati o putniku za Svjetsko prvenstvo u Beogradu.

U kategoriji do 63,5 kg Marko Pudić iz Broda u ravnopravnoj je borbi uspio steći prednost i svladati Patrika Licula iz Pule sa 4:1. U finalu će boksati protiv Puljanina Diega Mamića, reprezentativca u lakoj kategoriji, koji se u finale plasirao bez borbe.

U kategoriji do 67 kg u odličnom i napetom meču Antonio Tkalčić iz Davida Koprivnice pobijedio je podijeljenom odlukom 4:1 Franu Bogića iz Pauka.  U drugom polufinalu Marin Jelavić iz splitskog Pauka pobijedio je jednoglasno 5:0 Davida Kuvezdića iz Stršljena Samobor.

Odlična polufinala i u kategoriji do 86 kg – Marko Ramljak iz Rijeke prekidom u finišu treće runde slomio je otpor čvrstog Roka Anđela iz Metalca, premda se i Ramljak prije toga našao u nokdaunu. U drugom polufinalu Vito Kosar iz Rovinja u prvoj je rundi s tri brojanja završio meč protiv Ivana Lovrića iz Marjana.

U teškoj kategoriji do 92 kg tehnički vrlo dobri Kristijan Duje Gaćina uz bučnu podršku svojih “gladijatora” uspio je zaustaviti agresivnog, jakog udarača Ivana Bertića iz Rovinja i ostvariti pobjedu 5:0.

Suparnik u finalu bit će mu srčani Luka Žuljević iz Pit Bulla koji je u potpuno otvorenom meču bez kalkulacija pobijedio Luku Raguža iz Titan Gyma sa 4:1.

U superteškoj kategoriji + 92 kg u finale se dominantno plasirao Matej Ilijavić iz BK Petra Zrinskog koji je tri puta bacao u nokdaun Karla Šoštareca iz Čakovca i pobijedio jednoglasnom odlukom.

Suparnik za zlato u najtežoj kategoriji bit će mu snažni Marko Bartucović iz Torcide koji je teškim kombinacijama i serijama udaraca, uz dva brojanja, na kraju jednoglasnom odlukom slomio čvrstog Tina Puljića iz Kinga.

Nedjeljna finala 26. rujna počinju u 12 sati u borilištu na otvorenom BK Gladijatora na Jarunu.

REZULTATI 2. DAN

RASPORED 3. DAN