PRVENSTVO HRVATSKE ZA BOKSAČICE I SENIORE U-22 Novi spektakl na Jarunu, 50 boksačica i 41 mladi boksač u borbi za medalje i naslove prvaka

PRVENSTVO HRVATSKE ZA BOKSAČICE I SENIORE U-22 Novi spektakl na Jarunu, 50 boksačica i 41 mladi boksač u borbi za medalje i naslove prvaka

Čeka nas još jedan sjajan boksački vikend na Jarunu!

Od petka do nedjelje, 24. do 26. rujna 2021. na otvorenom borilištu BK Gladijator na Jarunu održat će se državno prvenstvo za seniore U-22 i državno prvenstvo za sve ženske kategorije.

Stigle su prijave za ukupno 91 natjecatelja (50 boksačica i 41 boksača) iz 38 klubova.

Mečevi u otvorenom borilištu BK Gladijatora na Jarunu (južna strana jezera Jarun, kod skate-parka) počinju u petak, 24. rujna u 15 sati. 

Službena vaga u petak, 24. rujna na rasporedu je od 11 do 12. 30 sati u prostoru otvorenog borilišta BK Gladijatora na Jarunu, a nakon vaganja bit će obavljen ždrijeb natjecanja.

Borbe u subotu, 25. rujna počinju u 14 sati, a finala su na rasporedu u nedjelju, 26. rujna od 12 sati.

Vaganje u subotu i nedjelju, 25. i 26. rujna bit će od 8 do 9 sati u hostelu Zagreb, Savska cesta 179.

Među prijavljenima za državno prvenstvo U-22 ima sjajnih mladih boksača i reprezentativaca, kandidata za Svjetsko seniorsko prvenstvo za mjesec dana u Beogradu – u kategoriji do 71 kg ponovo bi se u ringu mogli sučeliti reprezentativci Filip Kolar iz Čakovca i Petar Cetinić iz Rijeke. U polusrednjoj kategoriji su i Josip Gečević (Leonardo) i Petar Pavčec (Nokaut Zagreb).

U kategoriji do 75 kg ponovo bi se mogli među konopcima naći Gabrijel Veočić iz Sl. Broda i Noa Ježek iz Titan Gyma Zagreb. U istoj kategoriji je i odlični Jasmin Pašagić iz splitskog Jokera.

Na popisu su i mladi reprezentativci, Puljani Diego Mamić (60 kg) i Patrik Licul (63,5 kg), Marko Pudić (Brod, 63,5 kg), Antonio Tkalčić (BK David Koprivnica) i Marin Jelačić (Pauk) u 67 kg, Petar Leskur (Grom, 80 kg), teškaši Kristijan Duje Gaćina (Gladijator, 92 kg), Luka Raguž (Titan), Karlo Šoštarec (Čakovec, +92 kg) itd…

U ženskoj konkurenciji na Jarunu će boksati najuspješnija hrvatska boksačica i olimpijka Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb) koja se prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju spušta u kategoriju do 54 kg, Sara Kos (BK Petar Zrinski) u 63 kg, Dea Bolanča (Pit Bull Split, 57 kg), Ivona Brnić (Grom, 75 kg), Lidija Šćrbec (Titan Gym), itd… a u mlađim kategorijama među prijavljenima je i brončana s Europskog prvenstva Nika Lopac (Senj, +80 kg).

Iz splitskog Pit Bulla dolazi čak devet boksačica!

Uglavnom, čeka nas još jedan boksački spektakl na otvorenom, kvalitetni i uzbudljivi mečevi za medalje i naslove državnih prvaka u jedinstvenom ambijentu sportsko-rekreacijskog parka Jarun, a prema vremenskoj prognozi, u savršenim, sunčanim uvjetima!

Održana dva kola Hrvatske boksačke lige, u lipnju i rujnu, u otvorenom borilištu i u organizaciji BK Gladijatora na Jarunu pokazala su se kao pun pogodak i veliki dobitak u popularizaciji kvalitetnog olimpijskog boksa.

Svi mečevi s državnih prvenstava na Jaruna moći će se pratiti i u live streamingu!

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje