PRVENSTVO EUROPE ZA KADETE Puljanin Lucas Mirković u utorak, 17. VIII. bori se za treću hrvatsku medalju u Sarajevu

PRVENSTVO EUROPE ZA KADETE Puljanin Lucas Mirković u utorak, 17. VIII. bori se za treću hrvatsku medalju u Sarajevu

U utorak, 17. kolovoza 2021. Hrvatska ima još jednu, treću priliku za medalju na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu.

U četvrtfinalu kategorije do 46 kg borit će se Lucas Mirković (Arena Pula), kapetan naše mlade reprezentacije na EP-u u Sarajevu, protiv Izraelca Amina Wahbija. Puljanin Mirković ždrijebom je izravno ušao u 1/4 finale, a Izraelac ga je izborio pobjedom nad predstavnikom Mađarske.

Lucas Mirković za medalju i polufinale borit će se u sedmom meču večernjeg programa od 18 sati u sportskoj dvorani Lukovica (predviđeni početak oko 18.45 sati).

Svi mečevi mogu se pratiti na youtube kanalu Europske boksačke federacije EUBC-a:

https://www.youtube.com/channel/UCXHlcDxLnREean4D-PvS41w

Hrvatska zasad ima dvije osigurane medalje – Bernard Grgić u kategoriji do 60 kg i Ivan Nekić do 63 kg.

Zagrepčanin Grgić u polufinalu će nastupiti u četvrtak, 19. kolovoza protiv odličnog reprezentativca Turske Huseyina Babata, a i naš Bernard iz Dubrave dosad je pokazao najvišu klasu pobjedama nad kvalitetnim predstavnicima Poljske i Srbije.

Zadranin Nekić za proboj u finale također će se boriti u četvrtak, 19. kolovoza protiv vrlo kvalitetnog suparnika, Rusa Akhmada Aidamirova, no Rus bi trebao više razmišljati o našem Ivanu – zadarski tornado prekidom u prvoj rundi nakon dva brojanja svladao je predstavnika Makedonije čime je osigurao prvu europsku medalju za svoj klub Ares Zadar.

Hrvatska je ukupno imala pet predstavnika u četvrtfinalima Europskog prvenstva – uz sjajne Grgića i Nekića, odličan meč pružio je Andrija Dominković u teškoj kategoriji do 8o kg protiv moćnog Rusa Bairamkhana Ashurova, dok je Riječanin Mateo Bobaš u kategoriji do 48 kg zaustavljen od isto tako vrlo snažnog reprezentativca Bjelorusije  Tsimura Siankevicha. Mateo Bobaš meč za medalju prije toga izborio je trijumfom nad reprezentativcem Izraela.

Kompletna mlada boksačka reprezentacija pod vodstvom izbornika Nikole Marketina u najboljem se svjetlu pokazala među najjačom europskom konkurencijom u Sarajevu i zasad je već s dvije medalje gotovo izjednačila uspjeh s prošlog kadetskog EP-a u Tbilisiju kada je Hrvatska osvojila dvije medalje u Gruziji.

Prva europska medalja za Ares Zadar – Ivan Nekić i izbornik Nikola Marketin

Novo odličje za Nokaut iz Dubrave – Bernard Grgić i trener Yousuf Hasan

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje