Prtenjača zlatni na međunarodnom turniru „Aleksej Tishchenko“

stipe4Sjajan uspjeh postigao je hrvatski boksački reprezentativac lake kategorije Stipan Prtenjača u ruskom Omsku osvojivši zlato na jakom međunarodnom turniru dvostrukog olimpijskog pobjednika „Alekseja Tishchenka“. Hrvatski tenk, kako su ga zvali u Sibiru, protutnjao je u velikom finalu preko ruskog prvotimca Gabila Memedova, srebrnog Europljanina iz Dublina.

– Izuzetno sam ponosan na sebe. Pobijediti Rusa usred Rusije u finalu turnira jedne od njihovih najvećih boksačkih legendi Alekseja Tishchenka strahovit je uspjeh. Ovih par dana u Sibiru samo su povrda kako radim kvalitetno i rezultat je morao doći. – rekao je Stipan nakon velikog finala. Uz zlatnu medalju došao je i pokal te titula najboljeg stranog boksača turnira, koju su mu dodijelile tri boksačke super-zvijezde Rusi Tishchenko i Saitov legende ovo je ispunjenje sna svakog boksača – zaključuje Prtenjača koji je u finalu ponovno zadivio sve bodovne suce koji su mu dodijelili jednoglasnu pobjedu nad izvrsnim članom „zbornaje komande“. Iako je hematom na glavi rastao Stipan u borbi nije posustajao. Odrađivao je svaku rundu u svom gresivnom napadačkom stilu što se iznova pokazalo kao dobitna kombinacija. Uz promjenu garda, koja je ruskog „Roy Jonesa“ iznenadila pokazao je kako ima još puno za reći u svjetskim ringovima.
– Jako sam sr zbog našeg Stipe. Napravio je čudo o kojem će se još dugo pričati. Hrvatska treba biti ponosna na njega – javio je Bono Bošnjak Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.
Uz sve počasti, te novčanu nagradu Sesvečanin je bio i počasni gost u VIP loži na utakmici KHL lige između Omskog Avangarda i Lokomotiva. Dodajmo još kako je ovo prvi put u modernoj Hrvatskoj kako je jedan naš boksač osvojio zlatnu seniorsku medalju. Posljednju medalju (srebrnu) u Rusiji osvojio je Marko Tomasović 2008. godine, na Svjetskom kupu.
Prtenjača se u Hrvatsku vraća u nedjelju 13. rujna u 12.20 sati u zračnu luku u Zagrebu, kada bi u isto vrijeme trebala stići i Hrvatska juniorska boksačka reprezentcija u povratku sa Svjetskog prvenstva iz Petrograda.

stipe2

stipe1

stipe3

stipe4

Stipe5

20150912_190738