Prtenjača i Granić uvjerljivi u Debrecenu

Stipan PrtenjacaHrvatski boksački reprezentativci Stipan Prtenjača (64 kg) i Josip Granić (+91) uspješno su prošli eliminacije Istvan Bocskai turnira u Mađarskoj.

Nažalost, Matteo Komadina (60 kg) nije uspio postići njihov uspjeh. Prema riječima Marija Šivolije-Jelica, Komadina je u izjednačenom meču izgubio od Michala Zathotskog iz Slovačke. Iako je falilo svjezine pred kraj meča, Matteo je jako dobro boksao te da je proglašen pobjednikom nitko se nebi bunio.
Pretenjača je deklasirao svoga protivnika domaćina Jozsefa Takacsa. Od početka do kraja Stipan je kontrolirao tijek i smijer borbe, te zasluženo slavio sa 3:0. Slijedeci protivnik u četvrtfinalu je Kazahstanac Shyembergenov, koji je bez problema prošao protivnika iz Austrije. Za očekivati je vrlo dobar meč u kojem protivnik nije nepremostiva prepreka za našeg Stipana Pretenjaču kako kaže Šivolija.
Granic je u superteškoj boksao protiv Rumunja Ionut Jitarua te od samoga početka je dominirao. Također odradio je jaki start na te je skoro došlo do prekida, ali se Rumunj uspio spasiti. Slijedeći protivnik našeg superteškaša je nešto iskusniji Belgijanac.
Sutra su na rasporedu sve kategorije četvrtfinala, gdje imamo četri predatavnika. Uz Prtenjaču i Granića, još boksa Mate Rudan (69 kg), a protivnik mu je Talijan. Teškašu Josipu Bepu Filipiju u ring će ze polufinale Katarac Ashraf Elsaley Amir. Treneri Šivolija i Matas nadaju se prolasku cijele ekipe u polufinale što bi bio izniman uspjeh.