PROMJENE U SASTAVU ZA TURNIR U DEBRECENU (7. do 13. II. 2022.) Noa Ježek prvi put će se boriti u kategoriji do 71 kg, Diego Mamić otpao zbog korone

Sljedećeg tjedna održat će se tradicionalni, veliki međunarodni turnir Bocskai memorijal u Debrecenu (Mađarska) od 7. do 13. veljače 2022.

Hrvatska će nastupiti s četiri boksača i četiri boksačice, a vodit će ih izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak i izbornik seniorki Ante Matas, te treneri Leonard Pijetraj i Franjo Kristić.

Došlo je do promjene u muškom dijelu sastava za Debrecen – zbog problema s koronom neće moći nastupiti reprezentativac u lakoj kategoriji do 60 kg Diego Mamić (Pula), a među putnicima će biti mladi reprezentativac Noa Ježek iz Titan Gyma koji se priprema za državno prvenstvo do 22 godine na kojem želi izboriti nastup na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču (11. do 24. ožujka 2022.).

Hrvatska će tako u polusrednjoj kategoriji do 71 kg imati dvojicu vrlo perspektivnih boksača – Nou Ježeka i Petra Cetinića (Rijeka).

Mladom Ježeku (21) to će biti prvi službeni nastup kako je promijenio kategoriju i strogim režimom treninga i prehrane spustio se iz srednje kategorije do 75 kg u polusrednju do 71 kg.

Procjena Ježeka i trenera Nikole Švalja iz Titan Gyma  je da će u toj kategoriji biti još konkurentniji na međunarodnoj sceni, a zahtjevni ispiti protiv kvalitetnih protivnika u Debrecenu bit će odličan pokazatelj u kakvoj će formi dočekati zbog epidemioloških uvjeta odgođeno Prvenstvo Hrvatske do 22 godine koje će se održati od 25. do 27. veljače 2022. godine.