PRIPREME ZA PARIZ Nikolina Ćaćić i Marija Malenica na žestokim sparinzima u BK Grom Split

Olimpijske kandidatkinje Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marija Malenica (60 kg) u završnoj su fazi priprema za olimpijske kvalifikacije u Parizu koje počinju 3. lipnja 2021., a zapravo su nastavak europskih kvalifikacija prekinutih u ožujku 2020. godine u Londonu zbog pandemije korona virusa.

Nikolina iz Omege Zagreb i Marija iz splitskog Pit Bulla završne treninge pod komandom izbornika Ante Matasa odrađuju u Splitu, a bile su i gošće Boksačkog kluba Grom u kojem su imale žestoke i vrlo korisne sparinge s Gromovim boksačicama Lucijom Atlijom i Jelenom Došen.

Raspoloženje na treninzima je također vrhunsko i jako poticajno za naše olimpijske adutkinje koje mogu postati prve Hrvatice koje će se boriti na Olimpijskim igrama.

BK Grom Split vrlo veliku pozornost pridaje ženskom boksu što pokazuje i brojnost članica kluba, kao i uspjesi koje postižu u domaćim i stranim ringovima.

Nikolina Ćaćić i Marija Malenica posljednje službene provjere uoči Pariza imale su na nedavnom Prvenstvu Balkana u Zagrebu na kojem je Marija postala prvakinjom i proglašena je najboljom boksačicom turnira pobijedivši u borbi za zlato reprezentativku Srbije Nataliju Sandrinu, naturaliziranu Ruskinju i bivšu prvakinju Europe, dok je Nikolina bila srebrna nakon finala s daleko iskusnijom Rumunjkom Claudijom Nechitom, također nositeljicom medalja s europskih prvenstava.

Na Prvenstvu Balkana srebrnu medalju osvojila je na ponos svima u splitskom Gromu i Ivona Brnić u najtežoj ženskoj kategoriji 81 kg.

Sjajno raspoloženje na zajedničkim treninzima i sparinzima u BK Gromu vidljivo je i na priloženim fotografijama.