PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE I SENIORKE U-22 U HRVATSKOJ Predsjednik Bono Bošnjak u posjetu Zadru kao potencijalnom domaćinu EP-a U-22

PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE I SENIORKE U-22 U HRVATSKOJ Predsjednik Bono Bošnjak u posjetu Zadru kao potencijalnom domaćinu EP-a U-22

Sljedeće 2022. godine krajem ožujka i početkom travnja Hrvatski boksački savez bit će domaćin Europskog prvenstva za seniorke i seniore U-22.

To je dosad peto europsko prvenstvo u svim dobnim kategorijama koje će biti organizirano u Hrvatskoj i najveće od 2004. godine kada je Pula bila domaćin seniorskog EP-a. Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 bit će u svakom slučaju najbrojnije po broju sudionika jer na jednom mjestu okuplja sve najbolje mlade europske boksačice i boksače.

Ove godine u lipnju 2021. godine Europsko prvenstvo U-22 održano je u talijanskom Rosetu, a nastupilo je više od 300 natjecatelja iz 41 europske države.

U Rosetu je u dane prvenstva upriličena i spektakularna svečanost dodjele godišnjih nagrada Europske boksačke konfederacije EUBC-a i na svečanom proglašenju Hrvatski boksački savez primio je nagradu EUBC-a kao nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj i promociju boksa.

Za proljeće 2022. godine u Hrvatskoj nekoliko je potencijalnih gradova domaćina: Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Varaždin i Poreč.

Organizacija pod kapom Europske boksačke federacije velikog boksačkog natjecanja za žene i muške istodobno, izuzetno je zahtjevna, a na EP-u će nastupiti brojni boksači koji već nose kvalitetu europskog boksa i osvajači su medalja za svoje države na najvećim natjecanjima, kao i nedavno na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak u obilasku je potencijalnih gradova domaćina. U Zadru je održao sastanak s istaknutim boksačkim djelatnicima, članom Izvršnog odbora HBS-a Petrom Špikom i Petrom Kneževićem, te direktorom Sportskog centra Višnjik, Denisom Karlovićem.

“Zadrani s puno entuzijazma i pozitivnih ambicija žele domaćinstvo Europskog prvenstva. Naša je dužnost razgovarati sa svim potencijalnim domaćinima i na vrijeme krenuti s organizacijom koja mora biti na najvišoj razini prema kriterijima EUBC-a. Ne sumnjam da će Hrvatska biti uzoran domaćin, a kvalitetna i pravodobna priprema jamči uspjeh. Predstavit ćemo se i s odličnim mladim boksačicama i boksačima koji će konkurirati za medalje i koji su se već istaknuli na međunarodnoj sceni”, istaknuo je predsjednik Bono Bošnjak.

Zadarski boksački djelatnici Petar Špika i Petar Knežević s predsjednikom HBS-a Bonom Bošnjakom

Najnovije vijesti

Pretraživanje