PRIPREME ZA EUROPSKO PRVENSTVO U-22 2022. Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak na sastanku s čelnicima Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta

Vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza: predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i stručna tajnica Nikolina Jurić sastali su se u Upravi za sport Ministarstva turizma i sporta s državnim tajnikom za sport Tomislavom Družakom, ravnateljom Uprave za sport Krešimirom Šamijom i načelnikom sektora za razvoj i natjecateljski sport Darkom Vučićem.

Tema sastanka predstavnika HBS-a s čelnicima Uprave za sport bilo je Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 kojem je Hrvatska domaćin sljedeće godine krajem ožujka i početkom travnja 2022. godine.

Uprava za sport Ministarstva turizma i sporta i dosad je davala punu podršku organizaciji značajnih boksačkih natjecanja u Hrvatskoj, kao i u svim ostalim sportovima, a Europsko seniorsko prvenstvo U-22 u muškoj i ženskoj konkurenciji svakako spada u red najvećih sportskih događaja kojima je Hrvatska domaćin sljedeće godine.

Na prošlom Europskom prvenstvu U-22 u talijanskom Rosetu, prvom velikom međunarodnom boksačkom natjecanju održanom nakon otvaranja zbog pandemije, nastupilo je više od 300 najboljih mladih boksačica i boksača Europe iz više od 40 država što pokazuje koliko je to i organizacijski zahtjevan projekt.

U sklopu Europskog prvenstva U-22 ove godine u Rosetu upravo je predsjedniku Bošnjaku i Hrvatskom boksačkom savezu  uručena nagrada Europske boksačke konfederacije EUBC-a za nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj boksa.

Za očekivati je da će u proljeće 2022. godine odaziv boksača i zemalja biti još veći, pa se očekuje i više od 1000 samo neposrednih sudionika Europskog prvenstva.

Zanimanje za domaćinstvom EP-a U-22 već su iskazali gradovi Zagreb, Split, Zadar, Varaždin, Rijeka i Poreč.